avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in caz de divort

Buna ziua,
Parinti mei au in comun un apartament , poate unu dintre ei sa vanda partea sa fara acordul celeilalte parti?
In caz de divort ce se mai imparte la partaj?
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
dana_t82, utilizator
Trebuie facut partajul sau vand impreuna.
Ideea este ca mama vrea sa puna jumatea ei de casa pe numele surori mele si la divort sa ia jumatate din partea lui tata . Se poate asa ceva?
Bună ziua. Dacă imobilul este bun comun cotele de proprietate sunt de câte 1/2 pt fiecare părinte. Nu se poate ce întrebați dvs. Singura soluție este sa se facă partajul. Sau dacă nu sd dorește partajul at sa se vândă imobilul și sa se împartă banii sau unul dintre părinți rămâne cu casa si plătește o sulta celuilalt .
Daca imobilul este bun comun, fiecare sot are o parte din imobil, dar nu se cunoaste cat exact. Se presupune, in anumite circumstante, ca ar fi jumatate, insa nu se stie cat are fiecare pana la partaj.
In cazul vanzarii din timpul casatoriei, nu se presupune ca fiecare sot are jumatate, asa incat acea vanzare ar depinde de rezultatul partajului.
In plus, pretul luat la vanzare ar fi bun comun si s-ar imparti la partaj. Atunci, la partaj, mama ar trebui sa-i dea tatalui jumatate din pretul incasat si sa ia si ea jumatate de imobil din jumatatea tatalui. DACA se va dovedi ca jumatate e cota fiecaruia.
Mama dv. nu se poate gandi sa obtina mai mult din partaj decat i se cuvine, caci la parrtaj totul se regleaza: fiecare ia cota care poate dovedi ca i se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dupa divort Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns. Parintii mei au divortat recent si momentan inca sunt proprietari 50%-50% pe un imobil. Nu se va ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj dia_katty dia_katty Buna seara, Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)