avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate horiaxt

Activitate horiaxt

Buna ziua,

Locatarii dintr-un anumit bloc se confrunta cu o situatie aparte. Cand complexul a fost construit si s-a infiintat Asociatia de proprietari, s-a creat un Regulament de Ordine Interioara in care e mentionat ca la anumite abateri (in cazul de fata nesortarea gunoiului) Asociatia poate penaliza locatarul in cauza dupa 3 abateri cu suma de 100 de lei.

Din cate am citit Asociatia nu este in masura sa aplice contraventii iar chiar daca acea suma e trecuta la intretinere, nu se poate constrange locatarul la plata acelei sume. Este legala abordarea? Exista baza legala pentru aceasta "sanctiune"?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
am achizitionat un apartament prin programul prima casa in ianuarie 2017, precizand bocul a fost construit in 1980 si ca proprietarul anterior nu a beneficiat de scutire de impozit. Intrebarea mea ar fi daca sunt eligibil pentru scutire de impozit conform legislatiei in vigoare?

Multumesc!
Răspuns la discuția Schimbarea domiciliului
In momentul de fata nu sunt inregistrat la AJOFM si nici sotia
Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai aparte in legatura cu locul de munca. Eu eram angajat pana nu demult, ea nascand, s-a ocupat de casa si cresterea copilului. Acum a gasit un loc de munca dar in alt judet la o distanta de 180 km de domiciliul din buletin. Acest loc de munca, presupune mutarea familiei (noi doi + minor de 3 ani) in judetul in cauza. Precizez ultimul an in care a fost angajata a fost in 2013, nu a realizat venituri, nu a beneficiat ajutor de somaj iar unicul venit a fost indemnizatia de crestere a copilului in valoare de 200 de lei.

Intrebarea mea ar fi daca putem beneficia de prima de relocare data de catre stat si care e procedura care trebuie urmata?

Mentionez ca luarea in spatiu pentru schimbarea CI in localitatea in respectiva nu ar reprezenta un impediment.

Va multumesc anticipat.