avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire impozit programul Prima Casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire impozit programul Prima Casa

Buna ziua,
am achizitionat un apartament prin programul prima casa in ianuarie 2017, precizand bocul a fost construit in 1980 si ca proprietarul anterior nu a beneficiat de scutire de impozit. Intrebarea mea ar fi daca sunt eligibil pentru scutire de impozit conform legislatiei in vigoare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:30, 22 Ianuarie 2018
Scutire de impozit pentru ce anume, pentru proprietate?
Scutirile de impozit se aplica numai in conditiile codului fiscal pentru anumite persoane, veterani, persoane cu handicap, etc.
Daca va ganditi la scutire din cauza vechimii blocului nu exista asa ceva. Nici cladirile de patrimoniu aflate in proprietatea persoanelor fizice nu sunt scutite de plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit automobil cameleon cameleon Buna seara!Exista vreo modalitate prin care as putea evita plata anuala a impozitului pe un automobil cu capacitate cilindrica mare?Cum as putea fi scutit?Nu ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe locale cojocri61 cojocri61 Sotia mea este incadrata in gradul de handicap grav.Vreau sa stiu daca sunt scutit de taxe pe cladiri, teren si masina deoarece eu figurez in evidete ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri kitty35 kitty35 Buna seara.Bunica mea este vaduva de veteran de razboi,are in proprietate o casa si un apartament.Va rog sa-mi spune-ti daca este scutita de plata impozitului ... (vezi toată discuția)