La inceputul lunii noiembrie am achizitionat un automobil din germania, ce a fost adus in romania de catre un samsar, actul de vanzare cumpare a fost intre sora samsarului si neamt si pe brieful mic apare samsarul de la care am cumparat masina el fiind soferul care a introdus masina in romania. Am primit brieful mare / brieful mic (in care apare numele acestuia), contract de v-c intre neamt si sora samsarului, contract de v-c intre sora samsarului si mine. Problema este in felul urmator: am impus masina la primarie, i-am facut rar-ul, am platit taxa de timbru, asigurarea pe un an de zile, totul bine si frumos pana in momentul in care am mers la politie la inmatriculari in jud. Gorj si acestia nu vor sa imi elibereze numerele si certificatul de inmatriculare pe motiv ca samsarul apare in brieful mic si nu sora acestuia si pentru a putea inmatricula autoturimsul trebuie sa mearga in germania sora samsarului si sa refaca brieful cel mic sau sa vand masina inapoi surorii samsarului, sora samsarului sa vanda masina fratelui ei si apoi samsarul mie. Mi se pare o situatie absurda in care nustiu ce sa fac, mai ales pe ce data am platit taxele de impunere, taxa de timbru, asigurare pe un an. Vreau sa stiu daca imi puteti oferii vreo sugestie./sfat care ma poate ajuta. Am fost si in audienta la comandant si mi-a spus aceeasi poveste ca si cei de la ghiseu, am inteles ca masinile se pot inmatricula in alte judete chiar daca in brieful cel mic este altcineva decat vanzatorul si ca legea este interpretabila si nu exista nicaieri nici o reglementare pentru aceasta lege. Cum este posibil ca o lege sa fie interpretabila si sa nu fie clar si concis, ceea ce imi cer cei de la rutiera mi se pare total absurd.
Este adevarat (oficial) ca de la 01.01.2017 taxa de timbru se va scoate si se va baga in carburant sub forma unei accize?. S-a stabilit ceva oficial sau sunt doar zvonuri?
In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala in strainatate pentru a ma califica la locul de munca. In urma cu cateva saptamani am fost la cursul de formare (faza 1) urmand ca pentru faza 2 sa merg peste aproximativ o luna, in urma cu cateva zile dupa ce am ajuns inapoi de la cursul de formare mi s-a comunicat ca o sa mi se adauge o clauza contractuala la CIM pentru o anumita perioada de timp, in cazul in care o sa demisionez sa returnez suma de bani proportional cu perioada lucrata pentru firma. In mod normal mi s-ar fi parut normal ca toate aceste lucruri sa mi se comunice inainte de a pleca la curs, costul cursului, si perioada pe care ei mi-o propun sa lucrez la firma pentru a isi recupera banii investiti in mine. Ceea ce as dori sa stiu este ce se intampla daca refuz sa semnez acest act aditional pe care ei o sa mi-l ofere? si care este perioada minima respectiv maxima pe care ei mi-o pot impune in actul aditional sau eventual daca se poate negocia aceasta perioada sau orice alte informatii pe care considerati ca mi-ar fi de folos sa le stiu inainte sa semnez.
Tatal meu are handicap cu gradul I (este imobilizat intr-un scaun rulant) iar in urma cu 2 ani am cumparat un autovehicul pe care nu l-am putut inmatricula fara a fi scutiti de taxa de inmatriculare deoarece acesta avea cutie manuala si cei de la anaf ne-au zis ca pentru a beneficia de scutirea taxei de timbru autovehiculul trebuie sa aiba adaptare speciala (in conditiile in care masina este cu cutie manuala si urma sa fie folosit de catre mama mea care este insotitorul sau legal si de catre mine uneori) si pana la urma l-am inscris platind taxa de inmatriculare.
Intre timp s-a imbolnavit si mama mea care la randul sau a primit handicap gradul I fara insotitor, in aceasta toamna as vrea sa mai achizitionez un autovehicul pe care sa il inscriu pe numele ei.
Ce doresc sa stiu este daca inscriu masina pe numele ei este scutita de taxa de timbru fara ca masina sa aiba adaptare? (ea nu are handicap locomotor)