Buna ziua,
La inceputul lunii noiembrie am achizitionat un automobil din germania, ce a fost adus in romania de catre un samsar, actul de vanzare cumpare a fost intre sora samsarului si neamt si pe brieful mic apare samsarul de la care am cumparat masina el fiind soferul care a introdus masina in romania. Am primit brieful mare / brieful mic (in care apare numele acestuia), contract de v-c intre neamt si sora samsarului, contract de v-c intre sora samsarului si mine. Problema este in felul urmator: am impus masina la primarie, i-am facut rar-ul, am platit taxa de timbru, asigurarea pe un an de zile, totul bine si frumos pana in momentul in care am mers la politie la inmatriculari in jud. Gorj si acestia nu vor sa imi elibereze numerele si certificatul de inmatriculare pe motiv ca samsarul apare in brieful mic si nu sora acestuia si pentru a putea inmatricula autoturimsul trebuie sa mearga in germania sora samsarului si sa refaca brieful cel mic sau sa vand masina inapoi surorii samsarului, sora samsarului sa vanda masina fratelui ei si apoi samsarul mie. Mi se pare o situatie absurda in care nustiu ce sa fac, mai ales pe ce data am platit taxele de impunere, taxa de timbru, asigurare pe un an. Vreau sa stiu daca imi puteti oferii vreo sugestie./sfat care ma poate ajuta. Am fost si in audienta la comandant si mi-a spus aceeasi poveste ca si cei de la ghiseu, am inteles ca masinile se pot inmatricula in alte judete chiar daca in brieful cel mic este altcineva decat vanzatorul si ca legea este interpretabila si nu exista nicaieri nici o reglementare pentru aceasta lege. Cum este posibil ca o lege sa fie interpretabila si sa nu fie clar si concis, ceea ce imi cer cei de la rutiera mi se pare total absurd.
~ final discuție ~