avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate kaspersky0913

Activitate kaspersky0913

Buna ziua,

Am mai postat asta o data, aici: www.avocatnet.ro/forum/discu... #
Dar nu prea avea sens ce-am spus, asa ca am reformulat totul.

Am o intrebare legată de Scoala Auto.

Eu lucrez cu contract de România, in deplasare, mai exact in Germania, lucrez 3 luni in Germania și 1 luna vin in România.
In tot acest timp eu nu am figurat ca apar cu nimic in Germania.
Între timp s au schimbat treburile ,șeful meu a făcut firma in Germania și vrea sa ne facă contracte de Germania, mie mi a spus ca sa nu îmi facă rau deoarece sunt in scoala de soferi încă , îmi face contract de Germania cu adresa de România sa nu figurez ca am reședința in alta tara inafara de România.

Întrebarea mea este odata ce nu îmi face reședința in Germania ci doar contract de Germania la locul de munca, aceste schimbări ma v or afecta cumva deoarece încă sunt înscris la scoala auto ?

Deorece din ce stiu eu odata ce faci scoala de soferi in România și apari ca între timp ai plecat și ai făcut adresa in Germania, permisul de conducere nu este valid, ți l anulează in tara in care ai făcut ulterior reședința, trebuie sa demonstrezi cum ai locuit cu adresa in tara respectiva și ai făcut și scoala de soferi in tara natală.
Ma gandesc dacă și acel contract de munca in Germania imi va dauna cu ceva, deoarece eu încă sunt in scoala de soferi și nu am terminat-o și nu as vrea sa ma trezesc cu surprize neplăcuta la terminarea Școlii auto și unui viitor control de politie.

Daca poate cineva sa imi clarifice problema asta, as aprecia. Va multumesc!

O zii perfecta!
Buna ziua,

Deci eu momentan fac scoala de soferi in România și lucrez cu, contract de România in Germania . Lucrez cu, contract de România deoarece stiu ca este ilegal sa figurezi ca ai adresa in alta tara și sa faci scoala de soferi in România. Acum șeful meu vrea sa îmi schimbe contractul in unul de Germania. Adică și-a deschis firma in Germania și vrea sa ne angajeze cu contract de germania dar fără sa ne facă mutație in germania. ( in germania dacă vrei sa muncești cu contract de germania prima data trebuie sa ai adresa in germania dupa care te poate angaja)

Dacă șeful îmi face contract de Germania fără sa îmi facă mutație in Germania îmi va dauna ceva permisului de conducere ?

Dacă faci scoala in Romania și între timp ai timp sa lucrezi 3 luni in Germania și in timp ce faci scoala tu îți faci aici adresa, permisul este ca și anulat. Adică nu e valid. La primul control vede ca tu ai avut mutatie in Germania și permisul de România a fost emis când tu deja stăteai in Germania.

Vreau sa stiu dacă eu fac scoala in România și șeful meu îmi face contract de Germania dar fără sa îmi facă adresa aici, îmi dăunează? Sau ar fi mai ok sa renunt?

Va multumesc pentru ajutorul acordat!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Pentru explozia unui pneu fără culpa șoferului și viteza adaptata legal la trafic chiar dacă fapta ar duce la accidentarea grava a persoanei șoferul nu ar trebui condamnat penal.
Nici culpa nu se poate spune ca ar fi avut.


Qubik a scris:

............„Celalalt pasager s-a ales cu mana/respectiv piciorul in ghips. (Lovitura la muschi, nimic serios) ”........

Pt o lovitură la mușchi nu se pune mâna sau piciorul în ghips. Acest tip de traumatisme se soldează doar cu echimoze care necesită de obicei sub 12 zile îngrijiri medicale.
Așa cum s-a precizat anterior, partea penală cade. Dacă aveți chitanțe , facturi de la perioada de spitalizare a pasagerului păstrați-le. Aceste sume vi le puteți recupera de la asiguratorul la care ați plătit RCA. Pasagerii se pot adresa asiguratorului pentru plata unor eventuale daune (pretenții materiale).
Daca vreunul din pasageri mai dorește despăgubiri, mergeți împreună la asigurator, dați nr poliței de asigurare, eventual o copie xerox. Asiguratorul va decide, în funcție de gravitatea leziunilor, suma de bani cu care va fi despăgubită persoana. Dvs. de aceea plătiți RCA, pt a fi despăgubiți terții care sunt victime ale accidentului.


Va multumesc pentru timpul acordat si raspunsurile oferite!
Iti multumesc pentru raspuns!

O seara cat mai placuta.
Buna seara,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca cititi aceasta intrebare, apreciez.

Iar acum ca sa trec direct la subiect:

- Recent am avut un accident rutier.

* Acest accident rutier nu s-a datorat din vina mea sau al unui participant la trafic, s-a produs o explozie la un pneu si pur si simplu, autoturismul a deraiat de la traseu, lovind astfel un pod foarte micut.

* In autoturism erau prezente patru persoane (dintre care eu, soferul)

* Doi dintre pasageri nu au patit nimic si nu au necesitat ingrijiri medicale sau spitalizare. (Totodata au dat si semnatura, precum ca nu au nimic la soferul de pe ambulanta)

* Eu si unul dintre pasageri, am fost internati in spital, pentru un timp foarte scurt.

* Eu personal nu am nimic, deci nu asta conteaza. Celalalt pasager s-a ales cu mana/respectiv piciorul in ghips. (Lovitura la muschi, nimic serios)

Acum intrebarea mea este urmatoarea, eu personal am platit tratamentele medicale ale pasagerului, cu toate ca nu eram obligat s-o fac. Deci asta a fost ceva personal.

Cert e ca nimeni nu a depus plangere si dosarul s-a clasat, dar mai are timp aproximativ trei luni sa schimbe asta.
Eu m-am ales cu permisul suspendat pentru un timp scurt, fara sa primesc o amenda sau altceva.

Cert este, ca eu simt ca acest pasager imi da de inteles ca vrea sa se razgandeasca si ma preseaza ''psihic'' sa zic asa, sa-i mai dau bani sau alte bunuri materiale.

Intrebarea este: Poate sa-mi faca ceva? Daca depune plangere, eu ce pot sa patesc?

* Mentionez ca nu am consumat bautura alcoolica sau alte substante etnobotanice (etc).

Daca spre exemplu, i-ar convinge si pe ceilalti pasageri sa depuna plangere, eu ce pot sa patesc? Se v-a face dosar penal?

Va multumesc inca o data pentru timpul acordat si astept un raspuns!

O seara cat mai placuta!