Multumesc tuturor pt. raspunsuri.
Ca sa fac o concluzie la ce ati scris aici (aceaste este totusi si dilema mea)
1. Este sau nu o infractiune (contraventie este sigur) faptul ca de peste 1 an ea foloseste inca numele din timpul casatoriei (Schimbarea este hotarata CLAR in divort, iar ea a acceptat legal lucru acesta), mai ales ca s-a folosit cu cateva luni in urma de buletinul cu acelasi nume sa isi faca pasaport. Deci acum are si pasaport nou cu un nume pe care legal nu are dreptul sa-l poarte. (putea sa arate sentinta la pasapoarte ca sa-i faca pe numele ei, dar....nu vrea...)
2. Nu stiu daca este singura solutie ca eu sa fac un alt proces doar pentru ca ea sa respecte sentinta data in primul proces(de divort)
Am fost si eu implicat intr-o actiune similara: parintii afara, divortul in Romania. (copil minor la parinti)
Vezi raspunsurile mele dupa fiecare intrebare . Success!
- Unde trebuie depusa actiunea de divort daca ultimul domiciliu comun este in strainatate? Exista si o casa comuna in
Romania dar in care nu locuieste nimeni. Tatal nu este cetatean roman dar a fost rezident. Casatoria a fost incheiata in Romania.
>Se poate depune actiunea in Romania, ambele parti sa fie reprezentate cel puti de avocati (este chiar suficient) ,
>sunt necesare interogarea unor martori in Romania care v-au cunoscut.
- Cum va face Autoritatea Tutelara ancheta sociala? Copilul locuieste in strainatate cu parintii.
>Daca tribunalul din Ro cere asta, puteti incerca la serviciul local din strainatate, dar de obicei nu colaboreaza ,in cazul meu a fost suficient raspunsul autoritatii tutelare cum ca nu colaboreaza
- Care este numarul minim de infatisari la tribunal? Se poate face procura a.i. sa se prezinte doar avocatul?
>Numarul minim cu indulgenta mare 3 dar probabil mai multe pentru ca exista copil . Se poate face procura (eu asa am facut)
- Care sunt problemele care pot aparea daca tatal nu este de acord cu divortul?
>Trebuiesc martori in Romania sa confirme neintelegerile...etc
- Partajul se face inainte sau dupa pronuntarea hotararii de divort?
>Asta nu stiu exact, parerea mea e ca ar trebui sa se faca dupa, daca in proces nu se specifica vreo cerere din una sau ambele parti (in cazul meu l-am facut scurt inainte fara implicarea tribunalului)
Ce se intampla daca fosta nevasta nu se conformeaza articolului 40 din codul familiei, referitor la reluarea numelui ei dinaintea casatoriei in urma divortului. Divortul a fost pronuntat in februarie 2006 si se specifica clar in sentinta ca este obligata sa isi reia numele, dar nici pana acum nu a facut-o.
Ce pot sa fac legal in privinta asta?
Care sunt sanctiunile pentru ea?
Multumesc!