avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu-si reia numele dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu-si reia numele dupa divort

Ce se intampla daca fosta nevasta nu se conformeaza articolului 40 din codul familiei, referitor la reluarea numelui ei dinaintea casatoriei in urma divortului. Divortul a fost pronuntat in februarie 2006 si se specifica clar in sentinta ca este obligata sa isi reia numele, dar nici pana acum nu a facut-o.
Ce pot sa fac legal in privinta asta?
Care sunt sanctiunile pentru ea?
Multumesc!
eu zic ca e neexecutarea unei hotarari judecatoresti......
Du-te cu o copie a hotararii, legalizata, la sectia de politie in raza careia are ea domiciliul; sau la politistul de proximitate... Asta pentru ca sunt amenzi pentru asta si cred ca este cam lunga calea legala... nici acest lucru nu e ilegal dealtfel, e un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat. Suntem cu totii datori sa informam cand cineva nu respecta legea, hotarari judec etc... :D
Nu prea stau bine cu dreptul penal, dar eu cred ca atata timp cat in hotarare se specifica expres revenirea la numele anterior (spre deosebire de situatia in care hotararea este omisiva cu privire la acest aspect, dar cu acelasi rezultatat - revenirea) ea poate savarsi si o infractiune de fals privind identitatea (daca se prezinta in continuare in fata unor autoritati cu vechiul nume).
~ Conținut șters la cerere ~
Ghici ce, Alex? La fel este si in cazul unui barbat...
:))

Alte discuții în legătură

Eroare decizie divort marla marla Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara danut74 danut74 Eu fiind divortat de sotie de 3 ani,copilul a ramas in custodia mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...si in hotarare e mentionata si ... (vezi toată discuția)
Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)