avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Eu fiind divortat de sotie de 3 ani,copilul a ramas in custodia mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...si in hotarare e mentionata si pensia alimentara care trebuie sa o primesc de la fosta sotie.Nu am primit nici un banut de la ea.Vreau sa stiu cum trebuie sa procedez: merg la politie sa fac plangere sau trebuie sa o dau iar in judecata k nu vrea sa-mi plateasca?...si inca ceva...ea inca imi poarta numele,dupa divort trebuia sa revina la numele ei de domnisoara,ce pot face sa o fortez sa-si schimbe numele si sa revina la numele ei?:O
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 09:20, 19 August 2011
1. Plangere la politie pentru abandon familial.
2. Executare silita prin intermediul unui Executor Judecatoresc.
3. Plangere la politie pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu privire la schimbarea numelui.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
plangere penala
In privinta pensiei alimentare aveti doua posibilitati:
1. sa o executati silit pe fosta sotie in baza hotararii judecatoresti care reprezinta titlu executoriu. In cadrul procedurii de executare silita puteti solicita poprirea veniturilor obtinute de aceasta
2. sa faceti plangere penala la politie pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
In privinta numelui, daca s-a pronuntat prin hotarare revenirea la numele anterior, hotararea de divort trebuia depusa la serviciul de stare civila pentru a se mentiona acest lucru, atat dvs cat si ea v-ati schimbat statutul civil din persoana casatorita in persoana divortata. Mai mult, fosta sotie trebuia sa isi schimbe cartea de identitate pentru a reveni la numele dinaintea casatoriei. Dvs ce puteti face este sa depuneti hotararea de divort la starea civila pentru a fi luata in evidenta, iar in privinta numelui sotiei ea se foloseste de un nume care nu mai exista. Va suporta toate consecintele legale care decurg din aceasta. Nu o puteti obliga sa isi cartea de identitate dar ea va suporta consecintele legale ale utilizarii unui alt nume - fapta ce poate constitui chiar infractiune. Ceea ce puteti face este sa depuneti la starea civila sentinta de divort, ea se va inregistra cu toate mentiunile, inclusiv cu noul nume al fostei sotii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui dupa divort fara acordul sotului gabriela munteanu gabriela munteanu Buna! In hotararea de divort fostul sot a specificat faptul ca nu este de acord ca eu sa-i pot folosi numele. Divortul s-a pronuntat, intre timp pasaportul a ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare danaanca danaanca Buna seara! In urma divortului mi-a fost incredintat minorul iar tatal este obligat la plata pensiei alimentare incepand cu octombrie 2009.Fostul sot nu vrea ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare AnaKarina AnaKarina Buna ziua.am si eu o intrebare.am divortat de cateva luni iar fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii minori in valoare de 266 ... (vezi toată discuția)