avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensiei alimentare

Buna seara!
In urma divortului mi-a fost incredintat minorul iar tatal este obligat la plata pensiei alimentare incepand cu octombrie 2009.Fostul sot nu vrea sa plateasca din urma.Sentinta este definitiva si irevocabila.Cum trebuie sa procedez?
In urma divortului am ramas cu numele din timpul casatoriei acum fostul sot mai poate cere sa trec la numele purtat inaintea casatoriei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:56, 22 Noiembrie 2010
daca stiti unde lucreaza , faceti adresa la acel angajator atasand hotararea judecatoreasca si indicand locul unde va trimita banii.
Daca nu stiti unde lucreaza ...si stiti ca are un loc de munca ..apelati la un executor sa afle locul de munca,, iar daca nu lucreaza va ramane alternativa plangerii penale pe abandon de familie.
In privinta numelui..daca si-a dat acordul de pastrare a numelui, doar dvs mai puteti solicita revenirea la numele avut inaintea casatoriei
Va multumesc pentru raspuns!
La fel ca si mine ,el este pensionar pe caz de boala.Ar trebui sa ma adresez casei de pensii?Si cum se procedeaza cu banii din urma?
Va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare silita a hotararii si recuperarea pensiei restante.
Hotararea privind stabilirea pensiei este una executorie de la data pronuntarii, adica instanta trimite o ordonanta de poprire Casei de Pensii si pensia este poprita lunar in cuantumul stabilit de instanta, ceea ce inteleg ca in cazul de fata nu s-a intamplat.
Consultati avocat care sa verifice daca instanta a trimis sau nu ordonanta de poprire.
Va multumesc!
Daca nu v-a platit pensia cu rea credinta de de mai mult de doua luni,aveti si posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva sotului pentru abandon familial ,conform art.305 c.pen,la sectia de politie unde acesta isi are domiciliul
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei de intretinere minor micheller micheller Am o problema: fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere la copil de peste 4 luni. Am incercat sa depun o cerere la firma lui ca sa-i opreasca banii din ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Adresa poprire?! nicoletacristina nicoletacristina Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru ... (vezi toată discuția)