avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensiei alimentare

Buna seara!
In urma divortului mi-a fost incredintat minorul iar tatal este obligat la plata pensiei alimentare incepand cu octombrie 2009.Fostul sot nu vrea sa plateasca din urma.Sentinta este definitiva si irevocabila.Cum trebuie sa procedez?
In urma divortului am ramas cu numele din timpul casatoriei acum fostul sot mai poate cere sa trec la numele purtat inaintea casatoriei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:56, 22 Noiembrie 2010
r.gabi a scris:

Daca nu v-a platit pensia cu rea credinta de de mai mult de doua luni,aveti si posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva sotului pentru abuz familial ,conform art.305 c.pen,la sectia de politie unde acesta isi are domiciliul

Abuz familial:-/
Cred că ați vrut să spuneți abandon de familie
fkt_eva a scris:

r.gabi a scris:

Daca nu v-a platit pensia cu rea credinta de de mai mult de doua luni,aveti si posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva sotului pentru abuz familial ,conform art.305 c.pen,la sectia de politie unde acesta isi are domiciliul

Abuz familial:-/
Cred că ați vrut să spuneți abandon de familie

Corect -ABANDON !:sorry:
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei de intretinere minor micheller micheller Am o problema: fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere la copil de peste 4 luni. Am incercat sa depun o cerere la firma lui ca sa-i opreasca banii din ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Adresa poprire?! nicoletacristina nicoletacristina Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru ... (vezi toată discuția)