avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eroare decizie divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eroare decizie divort

Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a cerut din greseala ca eu sa revin la numele dinaintea casatoriei desi eu am cerut expres sa imi pastrez numele.
Muncind in strainatate si avand toate actele pe numele fostului sot, imi este imposibil sa imi schimb actele.
Am o mare nelamurire si v-as fi recunoscatoare pentru un raspuns concret: Doresc sa ma recasatoresc la ambasada Romaniei din tara unde locuiesc acum si presupun ca am nevoie de actul de divort, act pe care nu l-am ridicat inca din Romania, si in care cu siguranta este trecut ca voi reveni la numele de domnisoara. Ma pot recasatori asa, cu numele fostului sot in acte, mai putin in cel de divort? Pot trece direct la numele noului sot?
Daca merg in Romania sa imi ridic actul de divort voi fi obligata sa imi schimb si actele sau pot ramane asa pana la recasatorie cand voi trece la noul nume?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:04, 27 Martie 2017
Dupa pronuntarea sentintei aveati obligatia sa o legalizati si in 30 de zile sa va schimbati actele de identitate . Nu puteti sa sariti nici o etapa. Solicitati doamnei avocat sa va trimita copii legalizate de pe sentinta si sa va schimbati actele.
Schimbarea e obligatorie in 15 zile de la momentul in care sentinta a ramas definitiva. (pronuntarea instantei de apel, respectiv trecerea a 30 de zile fara apel). Tre sa va schimbati buletinul si atat. Nu va va costa marea cu sarea dar ramaneti in legalitate si fara posibile probleme ulterioare.

[ link extern ]

Apoi, daca mai vreti CI de Romania va trebui sa dovediti un spatiu de locuire (proprietate sau luare in spatiu).

Pe de alta parte, fiecare tara cu legile ei. Interesati-va in tara in care urmaeza sa va castoriti care anume sunt regulile si actele necesare.
Da, legal este sa va schimbati numele in actul de identitate.
Legalizarea se poate face de avocatul dvs. ca sa nu mai veniti in tara.

Avocatul nu avea cum sa va ajute cu mentinerea numelui daca cealalta parte din proces nu era de acord.
Multumesc! Fostul sot nu avea nimic impotriva ca eu sa ii pastrez numele. A fost o neintelegere cu avocatul. Acum, problema mea nu este schimbarea buletinului, asta pot face, insa asta Nu inseamna automat ca trebuie sa imi schimb si pasaportul? Pentru ca jobul Pe care il am nu permite schimbarea actelor. Iar casatoria are loc la ambasada romaniei unde eu trebuie Sa prezint actul de divort. Nici o problema pt mine insa se accepta actul de divort in care se stipuleaza ca am revenit la numele de domnisoara cand eu ma voi prezenta cu pasaport Pe numele sotului? Si Ce riscuri mi as asuma daca as declara ca Nu Sunt casatorita? Astfel imi pastrez numele fostului sot si dupa casatoria aceasta urmand Sa trec Pe numele noului sot deindata Ce jobul imi permite schimbarea actelor.
Daca fostul sot dadea in scris se rezolva cu numele.
A dat in scris?

A zis verbal ca este de acord sa va pastrati numele?
Eu am peste 30 de cazuri in care persoane ca dvs. au probleme pentru ca clientii mei nu au vrut ca sotiile lor sa isi pastreze numele.Toate doamnele se afla in situatia dvs...plecate din tara...
De aceea va spun ca nu aveati sanse si nu avocatul este de vina...
Si nu il apar pe avocatul dvs...

Simplul fapt ca nu avea nimic impotriva dar la proces nu a rezultat ca vrea sa va pastrati numele dobandit prin casatorie va facea fara sanse...ca sa intelegeti...

Alte discuții în legătură

Inscrierea casatoriei din sua cu nume diferite dupa casatorie kremoon kremoon Va prezint o speta pentru care am nevoie de lamuriri. Un cetatean roman si american s-a casatorit cu o romanca ce are doar cetatenia romana. In urma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. ... Ana Maria Pandelas Ana Maria Pandelas Bună ziua! Am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. Am divorțat în urmă cu 3 ani, dar încă nu am schombat numele după divorț. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Schimbarea documentelor dupa divort ionelabadea ionelabadea Acum trei ani m-am divortat de fostul sot, datorita locului de munca nu am putut sa merg in tara sa-mi schimb actele (numele), acum am pierdut buletinul, si ... (vezi toată discuția)