avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate mishu88

Activitate mishu88

Se poate sterge, am formulat in alt post. Multumesc.
Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, nevinovat de tamponare, suspendat 90 zile fara drept de redobandire

Buna ziua,

Mi s.a suspendat permisul duminica, ora 9, intrucat am declarat, tardiv, o tamponare minora petrecuta sambata la ora 14, in care vinovatul a fugit de la locul accidentului.

La testarea cu etilotestul, mi-a iesit alcool 0.13 mg/l. Necunoscand prevederile art. 78, alin. (2), se considera ca testarea din acea dimineata echivaleaza cu starea mea de fapt in ziua de sambata, lucru neadevarat, dar pe care nu-l pot demonstra.

Am fost la reducerea suspendarii, am promovat, dar mi s.a spus ca nu am dreptul intrucat art 221, alin. 2, pctul "c" sunt exceptate persoanele care au fost implicate in tamponari.

Ma consider nevinovat, intrucat nu eram sub influenta bauturilor alcoolice (nu pot dovedi asta, dar nici ei nu pot dovedi ca am fost), nu am fost vinovat de producerea accidentului (scrie in PV ulterior).

Am vreo sansa / temei legal pentru recuperarea permisului in 30 de zile? Nu vreau sa fac contestatie, imi asum greseala si necunoasterea anumitor prevederi legale, dar sa stau si 90 de zile fara permis, si cu masina avariata (daca o repar pe asigurare, sunt dat in judecata pt recuperarea banilor) pentru un netrebnic care a fugit de la locul accidentului si nu a vrut sa faca constat amiabil.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, nevinovat de tamponare, suspendat 90 zile fara drept de redobandire
A reușit tata până la urmă să convingă prin vreo 4-5 adeverințe Casa Județeană de Pensii Suceava că în perioada 1997-2001 merita să aibă grupa I. Pensia de boală e de 798 de lei după 35 de ani de muncă... El în 2020 va ieși de drept la pensie (limită de vârstă). Este posibil ca pensia să crească în acel moment? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Dar fix cu acest ordin m-am dus si l-am anexat la dosarul de pensie, si ei tot o tin pe a lor ca doar daca ar fi lucrat la CFR ar fi primit grupa I intre 1997-2001... Ceea ce mi se pare absurd! Ar trebui sa ii dau in judecata?
Buna ziua,

Tatal meu, ca mecanic de locomotiva la o societate comerciala privata (uzinala) a depus la Casa de Pensii Suceava adeverintele de încadrare în grupa I în perioada 1997-2001. Mentionez ca angajatorul a platit toate darile la stat, asa cum reiese si in adeverinta.

Insa cei de la Casa de Pensii Suceava nu iau in considerare adeverinta respectiva pe motivatia de ”temei juridic incomplet”... Tot ei mai spus ca ”doar” mecanicii de la CFR au grupa pana in 2001. Lucru care este eronat, toata lumea care era incadrata in grupa I de munca pana in 2001 era in grupa I, logic, nu?