Tatal meu, ca mecanic de locomotiva la o societate comerciala privata (uzinala) a depus la Casa de Pensii Suceava adeverintele de încadrare în grupa I în perioada 1997-2001. Mentionez ca angajatorul a platit toate darile la stat, asa cum reiese si in adeverinta.
Insa cei de la Casa de Pensii Suceava nu iau in considerare adeverinta respectiva pe motivatia de ”temei juridic incomplet”... Tot ei mai spus ca ”doar” mecanicii de la CFR au grupa pana in 2001. Lucru care este eronat, toata lumea care era incadrata in grupa I de munca pana in 2001 era in grupa I, logic, nu?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Dar fix cu acest ordin m-am dus si l-am anexat la dosarul de pensie, si ei tot o tin pe a lor ca doar daca ar fi lucrat la CFR ar fi primit grupa I intre 1997-2001... Ceea ce mi se pare absurd! Ar trebui sa ii dau in judecata?
Solicitati in scris la CJP, cu nr. de inregistrare/ data, sa mentioneze tot in scris, ce reprezinta temei juridic incomplet.
Conform actului normativ OMMPS nr.50/ 1990 completat la 31.08.1994, anual trebuiau intocmite de catre firme documentatii care sa fie avizate de ITM si sa fie nominalizate in avizele anuale locurile de munca/ posturile de lucru/ activitatile/ meseriile incadrate in grupe de munca, iar firma sa nominalizeze prin decizii interne, anuale, lucratorii pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati/ meserii incadrate in grupa de munca, in baza carora sa se faca mentiuni in carnetele de munca.
Probabil aceste mentiuni in carnetele de munca nu s-au facut si casele de pensii solicita avizele ITM plus deciziile interne de nominalizare lucratori.
Puteti deschide actiune in instanta, dar nimeni nu va poate garanta o hotarare in favoarea dvs.
Ceea ce sustin legat numai de mecanicii de la CFR nu are acoperire legislativa.
A reușit tata până la urmă să convingă prin vreo 4-5 adeverințe Casa Județeană de Pensii Suceava că în perioada 1997-2001 merita să aibă grupa I. Pensia de boală e de 798 de lei după 35 de ani de muncă... El în 2020 va ieși de drept la pensie (limită de vârstă). Este posibil ca pensia să crească în acel moment? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Pensie grupa a-2-a
Parau ion
Am ADEVERINTA si DECIZIE grupa a2-a 13 ani ,mecanic auto itb ciclop.stagiu de cotizare 35 ani.CASA DE PENSII CASA DE PENSII sect 4 îmi refuza ACEST DREPT.am ... (vezi toată discuția)