am 55 de ani si am lucrat 21 de ani gr.I si patru ani gr.II.inainte de anul 2001 ca mecanic locomotiva.
dupa legea 263/2011 ma incadrez la grupa de munca speciala asa cum era dupa legea 226/2006?
ce reducere la varsta standard de pensionare mi se aplica si cand pot iesi la pensie?
multumesc!
am apelat pentru ca la casa de pensii mi-a calculat 3 luni la an ,considerand gr.II,cica dupa noua lege dupa 2001 conditiile speciale sint trecute la deosebite.
am citit legea si nu am inteles asta.
Era bine daca mentionati si locul de munca,nu toti mecanicii de locomotiva beneficiaza de conditii speciale,ci numai cei care au lucrat in unitatile care au obtinut avizul pt.indeplinirea procedurilor si criteriilor de incadrare in conditii speciale.Ex CFR Calatori avizul 11/30.11 2004,poz7(mecanici si mecanici ajutori de locomotiva)CFR Marfa avizul 12/30.11.2004,poz.7.Daca ati fost mecanic de locomotiva pe cale ferata uzinala si unitatea unde ati lucrat nu a obtinut avizul pt.incadrarea in conditii speciale pt.locul dv. de munca si nu ati iesit la pensie pana la 01.01.2011,nu mai beneficiati de conditii speciale ci de conditii deosebite.
multumesc d-lui Valentin.
vreau sa dau in judecata casa de pensii pentru ca acum doi ani am depus dosar si puteam sa ies dupa legea veghe si mi-au calculat gresit atunci.
nu am depus contestatie si timpul a expirat. poate am o sansa si nu vreau sa o mai pierd.
Parerea mea este urmatoarea:
-Ati depus dosar de pensionare in baza legii 226/2006.Conditiile acestei legi nu le indeplineati.Acesta cred ca este si motivul respingerii.
-Daca dosarul era depus in baza legii 19/2000,era admis.
-Era si mai avantajos sa va deschideti drepturile pe legea 19/2000,decat pe legea 226/2006.
-Fac precizarea,ca acesta este rationamentul meu,potrivit celor postate.Puteti sa-l confirmati,sau sa-l infirmati.Daca este gresit rationamentul,imi cer sincer scuze.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recalculare pensie
Eugen C.
Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma incadrez pentru recalcularea pensiei. Am lucrat ca mecanic de locomotiva CFR si:
- pensionat 08 iunie 2008
- stagiu ... (vezi toată discuția)