avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa I de munca pentru mecanici de locomotiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa I de munca pentru mecanici de locomotiva

Buna ziua,

Tatal meu, ca mecanic de locomotiva la o societate comerciala privata (uzinala) a depus la Casa de Pensii Suceava adeverintele de încadrare în grupa I în perioada 1997-2001. Mentionez ca angajatorul a platit toate darile la stat, asa cum reiese si in adeverinta.

Insa cei de la Casa de Pensii Suceava nu iau in considerare adeverinta respectiva pe motivatia de ”temei juridic incomplet”... Tot ei mai spus ca ”doar” mecanicii de la CFR au grupa pana in 2001. Lucru care este eronat, toata lumea care era incadrata in grupa I de munca pana in 2001 era in grupa I, logic, nu?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:23, 13 Octombrie 2016
Daca ati depus adeverintele de grupa si au fost recunoscute o prima majorare va fi incepand cu luna urmatoare a depunerii adeverintelor.
A doua majorare va fi la trecerea la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meseria de strungar in ce grupa de munca este situata ? geolip geolip Am muncit ca Strungar jntre anii 1974 si 1997. In ce grupa de munca este situata aceasta munca, (in vederea pensionarii) ?[b] (vezi toată discuția)
Incadrare in conditii speciale arvinte arvinte am 55 de ani si am lucrat 21 de ani gr.I si patru ani gr.II.inainte de anul 2001 ca mecanic locomotiva. dupa legea 263/2011 ma incadrez la grupa de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie grupa a-2-a Parau ion Parau ion Am ADEVERINTA si DECIZIE grupa a2-a 13 ani ,mecanic auto itb ciclop.stagiu de cotizare 35 ani.CASA DE PENSII CASA DE PENSII sect 4 îmi refuza ACEST DREPT.am ... (vezi toată discuția)