Buna seara,revin cu o intrebare .Cum as putea sa retrag o persoana care sa oferit de buna voie sa vina ca martor intr-un proces civil si care acum sa razgandit pe motiv ca nu ii dau voie copii ei deoarece ei sunt de alta religie ,fara a pereclita relatiile dintre noi.
Buna ziua domnule trandafir2, cu scuzele de rigoare nu eu sunt cea care ma repet ci chiar dumneavoastra .
se impune sa intelegeti, si sa recititi mesajele de mai sus, ca eu nu am spus cum ca ar trebui sa existe o clauza in contract despre inlocuirea intretinerii prin renta, ci am spus ca instanţa judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părţi, [...] întreţinerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare.
Adica, in situatia limita in care nu va mai intelegeti si ajungeti in instanta sa va judecati. Ok?
ultima dată editat de trandafir2 pe data de Miercuri, 7 Septembrie 2016,
In acest caz eu am spus ca batrana nu doreste nici acea renta deci nu cred ca ma repet cu ceva .ORICUM MULTUMESC PENTRU INFORMATIILE PE CARE MI LE DATI ,IMI SUNT DE MARE FOLOS
Buna seara . Repet ,batrana nu mai doreste sub nici o forma sa ne mai aiba langa ea nu doreste nici acea renta ,singurul lucru pe care il doreste e sa desfaca acest contract .In urma presiunilor ,reclamatiei la politie pe care nea facut-o si un comportament foarte urat fata de noi ,ne-am gandit ca e mai bine sa renuntam
(.Dragoste cu sila nu se face) .IN acest caz putem fi despagubiti ? Si as dori daca se poate sa mi se explice ,sa ma lumineze si pe mine cineva ce inseamna acea suma de 80.000lei stipulata in acest contract .
( Eu subsemnata ... Transmit dreptul de nuda proprietate asupra acestui imobil descris cu sarcina ca dobanditorii... Sa i-mi asigure intretinerea necesara pe toata durata vietii mele,procurarea si prepararea hranei asigurarea lenjeriei de pat de corp efectuarea curateniei plata consumului de apa curent electric precum si toate lucrarile gospodaresti necesare imobilului ,in caz de boala medicamente si tratament medical corespunzator iar la deces sa ma inmormanteze cu cinstea cuvenita.apreciem valoarea intretinerii la suma de 80.000 lei iar eu subsemnatul transmitator declar ca am cunostinta de continutul acestui act si nu solicit asistenta din partea primariei,)
Buna seara Multumesc pentru sfat ,ne straduim din toate puterile sa nu ne lasam afectati de situatia asta oribila :(
Buna ziua . Aceasta batrana doreste rezilierea contractului pe motiv ca sa impacat cu rudele ei care timp de 16 ani nu au cautat-o si nici ea nu dorea sa aiba vreo legatura cu ei .Mai bine spus din momentul in care sa aflat ca a facut un contract de intretinere cu noi au aparut in peisaj o sora care a cerut o suma de 20.000lei la 2 luni de la incheerea contractului cu noi si tot atunci a aparut si o nepoata care o cauta zilnic . Din punctul nostru de vedere am inteles si am fost constienti ca ne vom confrunta cu asa ceva dar ce ne supara este modul in care au reusit sa o aduca pe batrana in a se comporta fata de noi . Ne acuza ca vrem sa o otravim sa o omoram si din acest motiv refuza mancarea sau chiar produsele cumparate, ne acuza ca am furat-o, ( in conditiile in care noi iam renovat si iam mobilat apartamentul in toti acesti ani de convietuire cu ea ) ne denigreaza si ne jigneste in fata vecinilor si a persoanelor care ne cunosc.
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru neintelegere creata .exista acea clauza in contract cu inlocuirea intretinerii prin renta . Inca o data imi cer scuze pentru neintelegere creata .
testamentul incheiat in anul 2012 noi stim ca nu la anulat ,iar in contractul de intretinere
Citez :
( Eu subsemnata ... Transmit dreptul de nuda proprietate asupra acestui imobil descris cu sarcina ca dobanditorii... Sa i-mi asigure intretinerea necesara pe toata durata vietii mele,procurarea si prepararea hranei asigurarea lenjeriei de pat de corp efectuarea curateniei plata consumului de apa curent electric precum si toate lucrarile gospodaresti necesare imobilului ,in caz de boala medicamente si tratament medical corespunzator iar la deces sa ma inmormanteze cu cinstea cuvenita.apreciem valoarea intretinerii la suma de 80.000 lei iar eu subsemnatul transmitator declar ca am cunostinta de continutul acestui act si nu solicit asistenta din partea primariei pentru semnarea acestui act conform legii 17/2000 iar in caz de nerespectare a clauzelor contractuale imi rezerv dreptul de a solicita rezilierea contractului aratand ca nu am mostenitori rezervatari si am si testat ca averea mea sa ramana in posesia prezentilor transmitatori.De asemenea cunoastem prevederile articolului 2261din noul cod civil prin care in anumite conditii este posibila inlocuirea intretinerii prin renta ,fie prin buna invoiala fie prin hotarare judecatoreasca .)In acest caz noi ce facem asteptam hotararea judecatoreasca sau ii trimitem noi o suma de bani pe care o refuza in totalitate.Reamintesc ca intretinerea ,curentul gazul si toate cheltuielile aferente imobilului le suportam noi incontinuare .
BUNA ZIUA. refuza si daca le lasam la usa tine produsele la usa pana se strica sau miros iar vecinii ei incep sa faca scandal,mi se pare o situatie absurda si injositoare sa mai facem asa ceva atata timp cat ea produce toata tigania si circul acesta ,sa incuiat in casa 4 zile fara sa raspunda la nimeni ,noi stiam ca este acasa vecinii erau speriati ca nu stiau ce e cu ea si oricat le-am explicat ca e acasa tot noi suntem vinovati ca am creat toata situatia asta ,cat despre ai trimite o suma de bani lunar nici nu vrea sa auda,si mie greu sa cred ca un om la varsta ei de 82 de ani nu a cautat decat sa profite de pe urma noastra mie greu sa cred ca in ziua de azi sa faci bine este considerat o infractiune si esti tratat ca atare .:(
Buna ziua .Multumesc pentru raspuns ...este tot mai greu deoarece refuza absolut tot ce tine de alimente si produse alimentare dand la alte persoane sa i le faca sau deplasandu-se singura .Cat despre plata facturilor e o situatie mai buna deoarece facturile vin pe adresa noastra online .
Imi cer scuze ca insist pentru un raspun mai detaliat dar as vrea sa stiu daca in urma reclamatiei facuta la politie impotriva noastra ca refuza ajutorul nostru si impiedicandu-ne sa ne respectam obligatiile contractuale ,pana la primirea citatiei noi mai suntem obligati sa continuam cu ajutorul sau platile facturilor. amintesc ca a trebuit sa dam declaratie ca incetam sa o mai cautam si sa-i mai ducem mancare ,la dorinta ei incepand de la 1.09.2016 multumesc
[edit: conexare mesaje]
Imi cer scuze ca insist pentru un raspun mai detaliat dar as vrea sa stiu daca in urma reclamatiei facuta la politie impotriva noastra ca refuza ajutorul nostru si impiedicandu-ne sa ne respectam obligatiile contractuale ,pana la primirea citatiei noi mai suntem obligati sa continuam cu ajutorul sau platile facturilor. amintesc ca a trebuit sa dam declaratie ca incetam sa o mai cautam si sa-i mai ducem mancare ,la dorinta ei incepand de la 1.09.2012. multumesc