avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua eu si sotul meu la intelegere cu o batrana din blocul in care locuim am facut un testament in urma cu 4 ani in anul 2012, in care ne-am luat raspunderea sa o ingrijim si sa o intretinem .la momentul respectiv batrana avea 78 de ani. mentionez ca eu si sotul meu ne cunoaste si suntem impreuna cu aceasta batrana din anul 2000 de cand , pentru o suma de bani cu care am picat la intelegere sa o platim pentru ca statea cu fetita noastra cat timp noi era la servici (fetita avand atunci varsta de 2 ani jumate) . In februarie 2016 la cererea ei am facut si un contract de intretinere cu uzufruct viager, iar dupa aproximativ 2 luni a inceput sa ne acuze ca nu respectam clauzele contractuale .mentionez ca am respectat intrutotul si poate chiar mai mult decat trebuia tot ce a cerut si ce trebuia din acel contract .plata cheltuielilor mancare medicamente curatenie.In luna iunie 2016 ne-a dat in judecata pentru nerespectarea clauzelor contractuale , noi neprimind inca o instiintare de la procuratura am continuat sa o ingrijim sa ii ducem mancare sa ii spalm sa ii facem curatenie sa platim toate taxele si darile la stat ,in schimb ea ca sa ne opreasca sa o mai cautam sa dus la politie si a facut o reclamatie impotriva noastra ca o deranjam si ca doreste sa nu o mai cautam si sa o lasam in pace si a schimbat si incuietoarea la usa ca nu cumva sa intram in casa . in urma reclamatie am fost chemati atat eu cat si sotul meu sa dam declaratie ca nu o mai deranjam si nu o mai cautam. Va rog sa imi dati un sfat daca este normal ce a facut si daca noi vom avea probleme si in aceasta situatie ce ar trebui sa facem . multumesc

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:47, 16 Septembrie 2016
In instanta trebuie sa demonstrati ca v-ati indeplinit prevederile contractuale.
Buna ziua . ce probe trebuie sa prezint in instanta ? exista persoane si vecini care stiu ca noi o intretinem de ani de zile... am inceput sa pastram facturi si chitante de cand a inceput sa ne ameninte ca ne da in judecata si a si facuto ,dar inca nu am primit nici o citatie . In urma reclamatiei facute la politie impotriva noastra ca refuza ajutorul nostru si nu ne mai raspunde la telefon nu ne da drumu in casa refuza orice contact cu noi ... in acest caz noi ce putem face? multumesc
Probele pot fi facturile, chitantele, martori, vecini, etc.
Imi cer scuze ca insist pentru un raspun mai detaliat dar as vrea sa stiu daca in urma reclamatiei facuta la politie impotriva noastra ca refuza ajutorul nostru si impiedicandu-ne sa ne respectam obligatiile contractuale ,pana la primirea citatiei noi mai suntem obligati sa continuam cu ajutorul sau platile facturilor. amintesc ca a trebuit sa dam declaratie ca incetam sa o mai cautam si sa-i mai ducem mancare ,la dorinta ei incepand de la 1.09.2012. multumesc
Bună seara! Din proprie experiență (și eu sunt in aceiași situație, dar în stadiul de apel)vă sfătuiesc să vă folosiți de tot ce poate dovedi că v-ați îngrijit de bătrână ( chitanțe de la facturile de utilități, bonuri fiscale, martori care să vă susțină , etc. În ceea ce privește faptul că a făcut reclamație la poliție, asta nu poate fi decât în avantajul dumneavoastră. În instanța veți spune de cele întâmplate și se va vedea că bătrâna vă împiedică practic să vă îndepliniți obligațiile. Nu încetați să o îngrijiți, lăsați-i cumpărăturile la ușă, luați cu dumneavoastră pe cineva care să vadă și care va dori să depună mărturie în instanță ( dar sa nu fie rudă cu dumneavoastră), puteți să o înregistrați pe bătrâna că refuză ajutorul.Cu cât mai multe dovezi cu atât mai bine.Succes!

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa buna ziua, ce este de facut daca sa incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager, si acum cand tanti a inceput sa se razgandeasca, inceraca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere - cum pot sa onorez conditiile contractuale ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, sunt proprietarul unui imobil dobandit printr-un contract de intretinere incheiat cu o persoana. Intrut locuim in aceeasi localitate, pana acum ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)