avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

buna ziua, ce este de facut daca sa incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager, si acum cand tanti a inceput sa se razgandeasca, inceraca sa nu mai manance, sa ne faca zile negre?
Cel mai recent răspuns: balazszsuzsa , utilizator 21:04, 17 Septembrie 2013
Stimat forumist,

În principiu, pentru tot ce achitați, păstrați documentele justificative - chitanțe, facturi. În cazul unui proces, le puteți folosi ca probe.

Cu stimă.
multumesc, pt raspuns,
si daca ea doreste sa renunte,si noi nu, fara proces poate renunta?
Nici cu proces nu poate renunţa. Instanţa va putea, cel mult, să înlocuiască obligaţia întreţinerii cu renta:

Art. 2.261. -
(1) Dacă prestarea sau primirea în natură a întreținerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreținerii decedează și nu intervine o înțelegere între părți, instanța judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părți, fie și numai temporar, întreținerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare
(2) Atunci când prestarea sau primirea în natură a întreținerii nu mai poate continua din culpa uneia dintre părți, instanța va majora sau, după caz, diminua cuantumul sumei de bani care înlocuiește prestația de întreținere.

Oricum, întreţinutul nu se va putea folosi de propria culpă (refuzul de a primi întreţinerea) pentru a promova cu succes o acţiune în desfiinţarea contractului.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere lau2008 lau2008 Eu impreuna cu sotul dupa ce ne-am casatorit ,ne-am mutat in casa bunicului meu. Am incheiat la inceputul anului un contract de intretinere cu bunicul meu. ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de v-c cu uzufruct viager andreeas88 andreeas88 Buna seara,am o intrebare legata de o batranica pe care soacra mea o ingrijea,dupa ce soacra mea a decedat batrana vrea desfacerea contractului de v-c cu toate ... (vezi toată discuția)
Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)