avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfacerea contractului de v-c cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfacerea contractului de v-c cu uzufruct viager

Buna seara,am o intrebare legata de o batranica pe care soacra mea o ingrijea,dupa ce soacra mea a decedat batrana vrea desfacerea contractului de v-c cu toate ca noi ii platim suma de 400 ron, intrebarea mea ar fii daca ne vom primii banii care i-am dat pana acum daca nu este specificat in contract ca be inapoaza intreaga suma.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:03, 29 Mai 2014
Daca in contract nu se prevede nici o clauza de intretinere nu se poate anula contractul,.Clauza de habitatie viagera trebuie respectata in continuare. Nuda proprietate apartine mamei dvs. si mostenitorilor.
Este stipulat in contract clauza de intretinere si cei 400 de ron, dar nu scrie nimic ca daca s-ar razgandii ne inapoiaza banii dati
Codul civil:

Art. 2.261. -
(1) Dacă prestarea sau primirea în natură a întreținerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreținerii decedează și nu intervine o înțelegere între părți, instanța judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părți, fie și numai temporar, întreținerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa buna ziua, ce este de facut daca sa incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager, si acum cand tanti a inceput sa se razgandeasca, inceraca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare cu habitatie viagera intre parinti si fiul care a decedat rodiona rodiona Parintii au facut act de vanzare-cumparare cu habitatie viagera conform art,292 cd.penal in favoarea fiului lor la data de 23 sept.2010. In data de 27 august ... (vezi toată discuția)
Am cotract de vanzare cumpare cu clauza, tata a decedat mama ... Marinamig Marinamig Am cotract de vanzare cumpare cu clauza, tata a decedat mama traieste si am obligatia sa o ingrijesc. Dupa decesul tatalui s a mutat cu un alt barbat, au ... (vezi toată discuția)