avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cotract de vanzare cumpare cu clauza, tata a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cotract de vanzare cumpare cu clauza, tata a decedat mama ...

Am cotract de vanzare cumpare cu clauza, tata a decedat mama traieste si am obligatia sa o ingrijesc. Dupa decesul tatalui s a mutat cu un alt barbat, au trecut 20 de ani, a decedat si acum zice ca tot eu am obligatia sa am grija de ea daca nu ma da in judecata! Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:17, 27 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-o îngrijiți, dacă vreți să păstrați locuința. Nu ați citit ce scrie în contract? Trebuie să faceți tot ce scrie acolo. Să păstrați chitanțele pentru tot ce îi cumpărați, să vă asigurați că sunt și martori care pot confirma că vă ocupați de ea, cam atât. Altfel poate să ceară rezilierea contractului și imobilul va trece din nou în proprietatea dânsei. Bănuiesc că pentru perioada care a trecut de la așa-zisa cumpărare până acum nu aveți nicio dovadă că v-ați îndeplinit obligațiile.
Nu am nimic pt ca nu aveam cum, mama a locuit de 20 de ani in alt judet si mutatia o are acolo deja. Deci asta ma intereseaza mai are depturile din contract si anume sa an grija de ea daca nu mai locuieste alaturi de mine? Precizez ca am copii si sunt casatorita nu am cum sa fac naveta de 100 km sa o intretin!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drepturile din contract nu și le pierde, iar obligațiile dvs. sunt aceleași.
Nu sunteți într-o situație favorabilă. N-ați prestat întreținere atâția ani, nu o puteți face nici acum... nu e bine. Dacă va acționa în instanță aveți neapărat nevoie de avocat.

Ca idee, puteți cere înlocuirea întreținerii cu o rentă (o sumă de bani pe care să i-o dați lunar sau cum vrea ea):
Art. 2.261.
(1) Dacă prestarea sau primirea în natură a întreținerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreținerii decedează și nu intervine o înțelegere între părți, instanța judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părți, fie și numai temporar, întreținerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare.
Am inteles, va multumesc!
Este vreo diferenta ca tata a fost propietar si mi a facut actul?

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa buna ziua, ce este de facut daca sa incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager, si acum cand tanti a inceput sa se razgandeasca, inceraca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de v-c cu uzufruct viager andreeas88 andreeas88 Buna seara,am o intrebare legata de o batranica pe care soacra mea o ingrijea,dupa ce soacra mea a decedat batrana vrea desfacerea contractului de v-c cu toate ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere lau2008 lau2008 Eu impreuna cu sotul dupa ce ne-am casatorit ,ne-am mutat in casa bunicului meu. Am incheiat la inceputul anului un contract de intretinere cu bunicul meu. ... (vezi toată discuția)