avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua!
Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca eu, intretinator, sa asigur cheltuielile cu intretinerea, DAR INTR-O ANUMITA LIMITA? De exemplu, aceste cheltuieli sa nu depaseasca 500 ron pe luna.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:51, 30 Septembrie 2009
da se poate.Orice contract incheiat intre doua parti poate sa contina orice tip de clauze.Ceea ce conteaza aici este daca cele doua parti sunt sau nu de acord cu clauzele contractuale...Daca da, atunci nu vad nici o problema, daca nu, atunci nu-l incheie...:rolleyes:
Părţile pot conveni , la data contractului sau ulterior, ca întreţinerea să fie convertită, permanent sau temporar, într-o sumă de bani pe care debitorul-întreţinător trebuie să o plătească creditorului-întreţinut, pentru acoperirea, total sau parţial, a obligaţiei de întreţinere cuvenită.
Nu puteti sa treceti o astfel de suma deoarece nu aveti de unde sa stiti ca va acoperi cheltuielile cu intretinerea si peste 2-3 ani! Aceste cheltuieli se refera la asigurarea de alimente , asigurarea intretinerii batranului sau cuplului de batrani, plata curentului, a medicamentelor, a tratamentului recomandat de doctor, a hranei, cheltuieli de inmormantare etc.
[ link extern ]
Mai bine incercati sa-i convingeti sa semneze un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager!B-)
Ideea e ca intre intretinator si intretinut nu exista nici o relatie de rudenie, deci uzufructul viager nu este suficient pentru intretinut. Auzind ca contractul de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera este usor atacabil in instanta, m-am gandit ca un contract de v-c cu clauza de intretinere si cu limita de 500 ron, de exemplu, ar fi mai greu atacabil in instanta. Ma insel?
Multumesc!
Conform adagiului latin pacta sunt servanda, contractul e legea partilor.

In conformitate cu principiul libertatii contractuale , acestea pot stabili contintului respectivului contract.
Iar obligatia de intretinere sa fie determinata , prin detalii.Succes.;)
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Caracafe Caracafe Buna Ziua, As dori parerea dvs legat de incheierea unui contract de vanzare cu clauza de intretinere. Se poate stipula in contract suma lunara acordata ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ciprianradu ciprianradu in data de 20-12-2002 sa semnat un contract de intretinere intre mine si bunicii mei prin care ma compromit sa-i intretin si sa-i inmormantez dupa obiceiul ... (vezi toată discuția)