avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna Ziua,
As dori parerea dvs legat de incheierea unui contract de vanzare cu clauza de intretinere. Se poate stipula in contract suma lunara acordata ca ajutor batranei sau un quantum lunar astfel incat sa nu ne trezim ca va trebui sa efectuam excursii sau tratamente in strainatate! Persoanele in varsta sunt foarte suspicioase de aceea as dori sa fie un contract clar cu conditii exacte legate de pensie , intretinere, locatie ( va fi nevoie sa o iau la mine acasa) . Este posibil ??

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Caracafe , utilizator 10:36, 29 Iulie 2015
1. In primul rand sa discutam putin despre actul in sine. Dati vreun pret? Daca prestati doar intretinere, contractul va fi CONTRACT de INTRETINERE si NU DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA DE INTRETINERE.
2. Se poate stabili cu acordul partilor in ce va consta intretinerea, se poate stipula in act acest lucru.
3. Pensia este un drept al dansei de care nu poate beneficia decat persoana indreptatita la acest lucru.
4. Contractul de intretinere se face in prezenta unui reprezentant al autoritatii tutelare care cel putin teoretic are obligatia de a verifica in ce conditii se presteaza intretinerea.
5. Pentru a evita orice neintelegeri ulterioare, pastratitoate chitanele, facturile,documente doveditoare ca ati prestat intretinerea la care o sa va obligati prin contract.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
ContSters338589, utilizator
Multumesc, dar nu inteleg .. Eu doresc Contract de vanzare cu clauza ci nu contract de intretinere .. In acest contract vom stipula faptul ca voi avea dreptul sa VAND acest apartament ci nu va fi uzufruct viager !
Daca nu dati si un pret va fi contract de intretinere,indiferent dvs daca doriti sa vindeti apartamentul trebuie sa mutati intretinerea pe alt imobil. Nimeni nu a vorbit de uzufruct viager, asta e alta mancare de peste.
Multumesc. Deci ca sa pot vinde apartamentul trebuie sa mutam intretinerea pe alt imobil doar in baza contractului de intretinere ?
se va mentiona in act.

Alte discuții în legătură

Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere dumitru_dtru dumitru_dtru As drii sa stiu daca Contractul de intretinere este echivalentul unui Contract de vinzare cumparare si in ce cazuri poate fi atacat in instanta.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)