avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua!
Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca eu, intretinator, sa asigur cheltuielile cu intretinerea, DAR INTR-O ANUMITA LIMITA? De exemplu, aceste cheltuieli sa nu depaseasca 500 ron pe luna.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:51, 30 Septembrie 2009
prin contr de intretinere una din parti instraineaza un bun imobil in schimbul obligatiei pe care si-o asuma cealalta parte de a asigura intretinerea pe tot restul vietii .
intretinerea poate consta in asigurarea locuintei, hrana, ingrijiri medicale, inmormantare, etc.
dar, tot astfel modalitatea intretinerii poate fi stabilita de parti prin clauzele contractuale .
in situatia in care instrainarea bunului are loc in schimbul unei sume de bani , precum si a intretinerii, contr este fie un contr de vanzare cu clauza de intretinere , fie un contr de intretinere, dupa cum prestatia principala este suma de bani sau intretinerea.
in cazul dvs , daca doriti sa -i acordati intretinutului o suma de bani , periodic, cu titlu de intretinere, contr respectiv va fi unul de v-c cu clauza de intretinere, iar nu un contract de intretinere, intrucat, in acest caz, prestatia principala consta in acordarea unei sume de bani .

in cazul in care optati pt incheierea unui contr de intretinere, incluzand prestatii in natura, cum ar fi procurarea de alimente, medicamente, etc. , in cazul in care creditorul intretinerii impiedica executarea obligatiei de catre credtitor, acesta are posibilitatea intentarii unei actiuni, constand in transformarea prestatiei de intretinere in bani .
roxanel a scris:

in cazul dvs , daca doriti sa -i acordati intretinutului o suma de bani , periodic, cu titlu de intretinere, contr respectiv va fi unul de v-c cu clauza de intretinere, iar nu un contract de intretinere, intrucat, in acest caz, prestatia principala consta in acordarea unei sume de bani .




Eu i-as spune mai degraba contract de renta, nu de intretinere. Plata periodica a unei sume de bani caracterizeaza contractul de renta viagera, intretinerii fiindu-i caracteristice prestatiile in natura (alimente, medicamente si altele), asa cum sublinia (intr-un final) si maestrul Mihai Grigore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Caracafe Caracafe Buna Ziua, As dori parerea dvs legat de incheierea unui contract de vanzare cu clauza de intretinere. Se poate stipula in contract suma lunara acordata ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ciprianradu ciprianradu in data de 20-12-2002 sa semnat un contract de intretinere intre mine si bunicii mei prin care ma compromit sa-i intretin si sa-i inmormantez dupa obiceiul ... (vezi toată discuția)