avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

in data de 20-12-2002 sa semnat un contract de intretinere intre mine si bunicii mei prin care ma compromit sa-i intretin si sa-i inmormantez dupa obiceiul locului.i-ar bunici mei in schimb imi transmit imobilul proprietate in care locuiesc.la semnarea actului sa consimtit ca dreptul de proprietate asupra imobilului sa se intabuleze in CF pe numele intretinatorului,concomitent cu intabularea dreptului de uzufruct viager si a interdictiei de instrainare si gravare in favoarea intretinutilor.intretinatorul intrind de fapt in posesia imobilului transmis,la decesul intretinutilor.in decembrie 2007 bunica mea a murit,eu suportind toate cheltuielile(am facturile).bunicul meu in virsta de 70 ani a ramas singur(este pensionar iar din punct de vedere al sanatati destul de bine la anii lui)din cauza problemelor financiare am fost nevoit sa plec in spania,tinind cont ca bunicul nu are nevoie inca de cineva ca sa il ingrijeasca.din decembrie 2007 de cand a ramas singur pana acum i-am trimis 3800 euro(am facturi pentru toti banii trimisi).relatia intre noi este foarte buna,dar tinind cont ca nu mai sunt cu iel si ca unul dintre copiii lui(frate cu tata) ar vrea sa se schimbe contactul,CE POATE INTRETINUTUL SA FACA? SI CE POT EU CA INTRETINATOR SA FAC? i-ar daca contractul se poate rezilia care ar fi conditiile? si ultima intrebare DUPA MOARTEA BUNICULUI COPII ACESTUIA POT FACE CEVA PT.REZILIEREA CONTRACTULUI? ASTEPT MAI MULTE PARERI VA MULTUMESC
atat in timpul vietii bunicului (de catre el insusi), cat si dupa moartea acestuia (de catre mostenitorii acestuia) se poate solicita rezilierea contractului de intretinere pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.
ce trebuie sa stiti este faptul ca indeplinrea obligatiei de intretinere nu consta doar in virarea periodic a unei sume de bani, pentru ca in acest caz am avea un contract de reta viagera, si nu intretinere.
ce va pot recomanda eu este fatul sa prestati efectiv intretinere cu alimente , medicamente , imbracaminte si alte nevoi (chiar culturale sau religioase) ale bunicului, pe langa banii dati acestuia. De fapt asta inseamna cu adevarat intretinere si nu virarea unei sume de bani in mod periodic in contul celui intretinut. in situatia in care sunteti in stainatate apelati la o persoana de incredere sa presteze ea "serviciile" pe care dumenavoarta sunteti obligat sa le prestati, in numele dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator
am vrut sa angajez pe cineva ca ca-l ajute,dar bunicul sa negat spunand ca deocamdata nu are nevoie.:( daca ar fi sa se rezilieze contractul care ar fi drepturile mele?
Dvs trebuie sa va indepliniti obligatiile de intretienre asumate
prin incheierea actului.
Daca bunicii refuza intretinerea acordata de dvs actiunea lor de reziliere
a contractului va fi respinsa.
in cazul rezilieri contractului care ar fi repturile mele(toate serviciile si banii prestati)?:(
asta este partea proasta a contractului de intretinere, prestatiile facute de tine nu se mai pot intoarece, astfel ca bunul se intoarce in patrimoniul bunicului. singura sansa ar fi o actiune impotriva bunicului pe temeiul imbagatirii fara justa cauza pentru banii dati, insa slabe sanse ca judecatorul sa admita o astfel de actiune.
eu zic sa insisti la bunic sa accepte ajutorul unei persoane angajate de tine, sa ii trimiti tu din spania imbracaminte , medicamente, tot felul de pachete de lucruri utile pentru el, inclusiv lucruri pentru intretinerea unui hobby. e ca si cum ai avea un copil, trebuie sa ii asiguri toate conditiile de viata cu care el era obisnuit inaintea incheierii contractului. si, bineinteles, nu uita sa pastrezi toate chitantele, martori pentru a fi folositi in instanta in cazul in care mostenitorii doresc sa rezilieze contractul dupa moartea bunicului.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de intretinere cu clauza de uzufruct viager dupa moartea unuia dintre creditori cosmin_dorin cosmin_dorin Buna seara, Situatia: ====== Eu si sotia mea am semnat un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager cu bunicii ei in urma cu 5 ani. Pana la ... (vezi toată discuția)
Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.a ... tiberiu1977 tiberiu1977 Bunicul soției mele a făcut act de întreținere unei familii.A avut o nevastă care a murit și a trăi în concubinaj cu altă doamnă.A avut un fiu care a ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)