avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate Anastasia13

Activitate Anastasia13

Discuție TVA
Buna ziua.
Am nevoie de ajutor pentru ca informatiile primite pana acum sunt contradictorii.
Situatia: Eu sunt PFA si imi construiesc o casa.
Intrebarea: Pot cere deducerea TVA pentru materialele de constructie achizitionate?
Pentru a beneficia de deducere trebuie sa trec casa ca fiind sediul firmei?
Multumesc!
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Mulţumesc! Eu şi fratele meu am vrea să lăsăm totul mamei.
Mă interesează mai mult dreptul la moştenire al fraţilor tatălui. Din câte ştiu, nu ar avea niciun drept dar ei susţin contrariul.
Bună ziua!
Eu şi fratele meu nu am dezbătut moştenirea după moartea tatalui nostru, acum 9 ani. Este vorba de o casă cu teren in care a rămas mama.
Puteţi sa imi spuneţi, vă rog, ce cotă de moştenire are fiecare copil (suntem doi) si celălalt părinte, i.e . soţul supravieţuitor?

Precizez că tata a moştenit casa de la tatăl sau. Murise bunica iar ceilalţi fraţi i-au cedat partea (lor). S-a întocmit un act de vânzare-cumpărare pe numele tatălui nostru. Acum fraţii săi mai au dreptul la moştenire? Dacă da, în ce condiţii şi la cât au dreptul?

Ce demersuri trebuie făcute pentru a dezbate această moştenire?
Mulţumesc!
Multumesc!
Buna ziua!
Doresc sa aflu daca in Romania un profesor titular are statut de functionar public. Ma refer la un cadru cu vechimea de peste 10 ani (daca ar conta). Nu am gasit niciun articol de lege clar. Daca exista, mi-l puteti indica, va rog?
In unele tari europene, de ex Franta, profesorul titular este considerat functionar public. Se aplica acelasi principiu si in Romania?
Multumesc!