avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cadrul didactic titular are statut de functionar ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cadrul didactic titular are statut de functionar public?

Buna ziua!
Doresc sa aflu daca in Romania un profesor titular are statut de functionar public. Ma refer la un cadru cu vechimea de peste 10 ani (daca ar conta). Nu am gasit niciun articol de lege clar. Daca exista, mi-l puteti indica, va rog?
In unele tari europene, de ex Franta, profesorul titular este considerat functionar public. Se aplica acelasi principiu si in Romania?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:10, 2 Septembrie 2016
Nu are statut de functionar public.
Multumesc!
Anastasia13 a scris:
Nu am gasit niciun articol de lege clar. Daca exista, mi-l puteti indica, va rog?

Funcţionarul public este persoana numită într-o funcţie publică și care desfășoară activități care implică exercitarea prerogativelor de putere publică (art. 2 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici). Funcţiile publice sunt prevăzute în anexa Legii nr. 188/1999 pe care puteți să o vizualizați accesând link-ul de mai jos.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua! Intrebare simpla: -sunt personal contractual cu diverse atributii (achizitii publice, registratura) in cadrul unei UAT, si as dorii sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)
Schimbarea statutului din personal contractual in functionar public roscamd roscamd Buna ziua, Sunt angajata intr-o primarie de comuna pe un post contractual, dar nu am statutul de funcionar public, unde pot cauta sa ma informez ... (vezi toată discuția)