Buna ziua. As dori sa stiu daca pot primi ajutor de incalzire in cazul in care sunt imputernicit pe depozitul bancar al unei rude.
Nu locuiesc cu ruda respectiva si nu sunt in intretinerea acesteia.
Indeplinesc toate conditiile pentru acordarea ajutorului si nu detin depozite bancare.
La depunerea actelor, am mentionat acest lucru si mi s-au cerut actele bancare ale rudei unde este mentionat titlul meu de imputernicit. Ruda nu doreste sa impartaseasca acestea cu terte parti.
Parintii mei au dorit sa cumpere o casa pt care au facut un precontract cu proprietarul, de promisiune a cumpararii. Au platit prin precontract 1000 euro ( precizez ca pretul casei e de 12000 euro, si ca nu e mare inghesuiala de cumparatori pt ea di cauza locatiei). Precontractul a fost facut seara tarziu. Peste noapte, tatal meu s-a razgandit din anumite motive, si dimineata la prima ora a anuntat proprietarul. Inteleg ca banii platiti prin precontract nu pot fi recuperati teoretic...dar sigur trebuie sa fie o metoda de recuperare macar a unei parti di acei bani. Totusi, e o suma mare, mai ales raportata la pretul casei. In precontract am inteles ca nu sunt specificate clauze de restituire sau nerestituire. Ce se poate face? Nu e ca si cum casa a fost luata de pe piata in cele cateva ore din acea noapte.
Multumesc.