avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani precontract casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani precontract casa

Parintii mei au dorit sa cumpere o casa pt care au facut un precontract cu proprietarul, de promisiune a cumpararii. Au platit prin precontract 1000 euro ( precizez ca pretul casei e de 12000 euro, si ca nu e mare inghesuiala de cumparatori pt ea di cauza locatiei). Precontractul a fost facut seara tarziu. Peste noapte, tatal meu s-a razgandit din anumite motive, si dimineata la prima ora a anuntat proprietarul. Inteleg ca banii platiti prin precontract nu pot fi recuperati teoretic...dar sigur trebuie sa fie o metoda de recuperare macar a unei parti di acei bani. Totusi, e o suma mare, mai ales raportata la pretul casei. In precontract am inteles ca nu sunt specificate clauze de restituire sau nerestituire. Ce se poate face? Nu e ca si cum casa a fost luata de pe piata in cele cateva ore din acea noapte.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:17, 3 Septembrie 2016
Contractul trebuie respectat.
Cititi ce scrie il el si asa este legea ...partilor...
Suma de 1000 euro este pierduta, ramane la promitentul vanzator.Nu este necesar sa existe o astfel de clauza in contract,se aplica de drept preved.art.1.544(2)NCC"Daca partea care a dat arvuna nu executa obligatia fara justificare,cealalta parte declara rezolutiunea contractului,retinand arvuna."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract vanzare-cumparare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, am incheiat un precontract de vanzare cumparare, am dat suma mare 10000euro, pt o casa; nu avem contor lumina inca; am prelungit o luna fara ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)