avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Activitate Ashmoor

Activitate Ashmoor

@Adriantot -

Din ce am vazut in actele pe care le are tata, cotele de intretinere au fost calculate abuziv, caldura fiind calculata pentru calorifere si/sau tevi care nu exista, nereguli semnalate administratiei inainte de refuzul platii. Deci, daca nu exista informatii despre care eu sa nu stiu, este imposibil ca asociatia sa castige procesul fara recalcularea cotelor de intretinere, fapt pe care tata l-a solicitat in tot acest timp si presedintele refuza sa-l faca.

"discutati cu notarul si solicitati intocmirea actelor in care sa se consemneze datoriile (orice suma) se preiau de noul proprietar."

Am discutat cu presedintele, i-am spus ca datoriile trebuiesc trecute pe adeverinta si pe dansul nu are cum sa-l afecteze. Se foloseste probabil de aceasta situatie ca sa-i forteze mana tatalui meu, care la randul lui o constrange indirect pe mama (proprietara) sa plateasca aceasta datorie care nu este cauzata de ea.

"discutati cu notarul si solicitati intocmirea actelor in care sa se consemneze datoriile (orice suma) se preiau de noul proprietar."

Am discutat cu notarul si se vor consemna. Notarul mi-a spus ca refuzul semnarii acestei adeverinte incalca dreptul de proprietate si fara ea nu se poate realiza transferul.
Nu stiu ce inseamna hotarare definitiva dar va pot da doua numere de dosar sa va uitati:
2197/4/2014 - este dosarul in care asociatia nu a prezentat actele cerute si nu s-a mai prezentat in instanta si
54344/4/2015 - dosarul in care tata a raportat abuz si care s-a clasat
@cyan - multumesc pentru raspunsul prompt

Tatal meu si mama mea sunt divortati si vor sa faca partajul. Obiectul partajului este un apartament cu 3 camere. Ei s-au inteles ca in schimbul partii de apartament, tata sa primeasca aceasta garsoniera (proprietatea mamei, dobandita dupa divort) unde locuieste de mai bine de 10 ani. In timp a pornit un razboi intre el si asociatia de proprietari din cauza unor nereguli la calculul intretinerii. Tata a refuzat sa mai plateasca intretinerea si acum sunt datorii de aprox 7500 euro. In ultimii 5 ani s-au dat in judecata reciproc, asociatia neprezentand dovezi prin care sa-l poata obliga sa plateasca datoriile. Din cauza acestui razboi, presedintele asociatiei refuza sa semneze adeverinta. Mama nu este in tara si m-a imputernicit legal (am procura) pe mine sa ma ocup de acte.

Nu reusesc sa ma inteleg cu presedintele de bloc, nu vrea sa ne vedem si nu vrea sa solutionam problema decat dupa ce se platesc datoriile de la intretinere. Tata vrea sa preia garsoniera cu toate datoriile, el insusi fiind responsabil pentru ele. Ce pot face? Unde pot face plangere sau cine ma poate ajuta?
Buna ziua,

Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in vederea transferului de locuinta, ce pot face?

Multumesc.
Răspuns la discuția lntrebare partaj prin acord
Am fost la notar si am discutat subiectul si mi s-a spus ca nu se poate face direct schimbul garsoniera vs jumatate de apartament dar se rezolva in 3 pasi, lichidare -> partaj cu sulta -> dare in plata a garsonierei in locul sultei. Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua, parintii mei sunt divortati de mai bine de 10 ani si acum ar vrea sa finalizeze partajul. Singurul bun care trebuie impartit este un apartament cu 3 camere. Mama a cumparat dupa divort o garsoniera pe care vrea sa i-o dea tatalui meu in schimbul partii lui din apartamentul mentionat mai sus. Amandoi sunt de acord cu schimbul, cum trebuie procedat?

Multumesc.