avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaelasam

Activitate Mihaelasam

Eu am împrumutat de multe ori. Prima dată a fost 0% dobanda. Am dat înapoi cat am luat. Dar neaparat la scadență. Uite, Paul, ca uneori nu ai de unde lua 420 lei. Cardurile de credit daca le golești si nu poti sa mai pui inapoi sunt si ele o belea.
Multumesc pentru raspuns. Dar paratul nu a fost pus in intarziere. El oferea bani si bunuri copiilor lui fara a avea vreo obligatie legala cuantificata. Nu a fost somat, nu exista un titlu executoriu, nici nu are vreo recipisa sau dovada ca a dat ce a dat copiilor. Prin actul de divort la notar se stipuleaza ca ambii parinti trebuie sa contribuie la cresterea copiilor in functie de necesitatile copiilor. De altfel, un an de zile dupa divort toti patru (copiii si parinti au locuit impreuna).
Desigur ca astept motivarea. Multumesc.

Da, paratul a solicitat prin intampinare sa nu fie obligat la plata de cheltuieli judicire.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Am o speta in care sunt nedumerita. Intr-un dosar avand ca obiect stabilire pensie de intretinere minori, tatal parat a fost de acord prin intampinare cu actiunea, respectv sa achite pensia legala catre copiii minori (divortul a fost incheiat la notar, in cauza nu s-a stabilit un cuantum al obligatiei vreunui parinte de intretinere pentru minori). Instanta de fond a admis cererea, l-a obligat pe tatal parat la plata pensiei dar l-a obligat si la plata cheltuielilor judiciare catre reclamanta. E legal? Avand in vedere textul de lege in care se mentioneaza ca partea care a fost de acord cu actiunea reclamantului nu poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Se merita formularea unei cereri d apel?