avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare in procesul civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare in procesul civil

Am o speta in care sunt nedumerita. Intr-un dosar avand ca obiect stabilire pensie de intretinere minori, tatal parat a fost de acord prin intampinare cu actiunea, respectv sa achite pensia legala catre copiii minori (divortul a fost incheiat la notar, in cauza nu s-a stabilit un cuantum al obligatiei vreunui parinte de intretinere pentru minori). Instanta de fond a admis cererea, l-a obligat pe tatal parat la plata pensiei dar l-a obligat si la plata cheltuielilor judiciare catre reclamanta. E legal? Avand in vedere textul de lege in care se mentioneaza ca partea care a fost de acord cu actiunea reclamantului nu poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Se merita formularea unei cereri d apel?
Partea care se declară de acord cu cererea va fi scutită, în principiu, de plata cheltuielilor de judecată. Vă sfătuiesc să așteptați motivarea hotărârii pentru a vedea ce a avut în vedere instanța atunci când a obligat pârâtul la plata cheltuielilor.
Buna seara,
Intrebarea este, paratul a aratat ca intelege sa uzeze de dreptul de a fi scutit de cheltuieli?
Daca da, se va aplica ce a sous domnul avocat.
Daca nu atunciii .... ce nu ceri nu ti se acorda.
Desigur ca astept motivarea. Multumesc.

Da, paratul a solicitat prin intampinare sa nu fie obligat la plata de cheltuieli judicire.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Dar paratul nu a fost pus in intarziere. El oferea bani si bunuri copiilor lui fara a avea vreo obligatie legala cuantificata. Nu a fost somat, nu exista un titlu executoriu, nici nu are vreo recipisa sau dovada ca a dat ce a dat copiilor. Prin actul de divort la notar se stipuleaza ca ambii parinti trebuie sa contribuie la cresterea copiilor in functie de necesitatile copiilor. De altfel, un an de zile dupa divort toti patru (copiii si parinti au locuit impreuna).

Alte discuții în legătură

Proces pensie intretinere, exonerarea de la plata cheltuielilor de judecata stefan-emil stefan-emil Buna seara .Am fost dat in judecata de baiatul meu major, pentru pensie intretinere continuare studii.nu m-am prezentat la termenul de judecata fiind de acord ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)