avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare in procesul civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare in procesul civil

Am o speta in care sunt nedumerita. Intr-un dosar avand ca obiect stabilire pensie de intretinere minori, tatal parat a fost de acord prin intampinare cu actiunea, respectv sa achite pensia legala catre copiii minori (divortul a fost incheiat la notar, in cauza nu s-a stabilit un cuantum al obligatiei vreunui parinte de intretinere pentru minori). Instanta de fond a admis cererea, l-a obligat pe tatal parat la plata pensiei dar l-a obligat si la plata cheltuielilor judiciare catre reclamanta. E legal? Avand in vedere textul de lege in care se mentioneaza ca partea care a fost de acord cu actiunea reclamantului nu poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Se merita formularea unei cereri d apel?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu era nevoie sa fie pus in intarziere, se afla de drept in intarziere conf.art.454 NCPC........."sau se afla de drept in intarziere"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie intretinere, exonerarea de la plata cheltuielilor de judecata stefan-emil stefan-emil Buna seara .Am fost dat in judecata de baiatul meu major, pentru pensie intretinere continuare studii.nu m-am prezentat la termenul de judecata fiind de acord ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)