avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate Qubik

Activitate Qubik

Schimbare denumire asociație profesională - ce trebuie făcut la schimbarea Consiliului director.
Pe scurt, suntem patru profesori care am inființat în 2011 o asociație profesională. Anul trecut președintele a decedat. Consiliul director își va modifica alcătuirea, vicepresedintele devenind președinte și unul din cei doi membri fondatori vicepresedinte. Am vrea ca la denumirea asociatiei să adăugăm numele profesorului care a fost mentorul nostru și presedintele asociației. Ce acte trebuie facute?
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
Să înteleg că ati ajuns până în instanta. Indiferent de viteza pe care a avut-o șoferul acesta poartă întreaga vină deoarece impactul a avut loc pe trecere. de obicei pedepsele sunt cu suspendare 3-5 ani, ucidere din culpă.. Nu am văzut expertiza, ar trebui sa aveti o copie. oricum, expertiza tehnică a accidentului este nulă și neavenită. Pentru luarea unei decizii corecte se impune la accidentele rutiere cu victimă și nu numai, o expertiză criminalistică auto. Nu înțeleg de ce credeti ca e coruptie. În proc verbal de cercetare la fata locului scrie ca accidentul a avut loc în zona trecerii pt pietoni
La cel mult 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a șoferului puteti solicita daune morale si materiale pe care le va plăti asiguiratorul și acestea se pot ridica la sume consistente. Dacă încă nu e finalizată judecata puteți chema in instanta asiguratorul pt despăgubiri daune morale și materiale si în plus puteți solicita o expertiză criminalistică.
În altă ordine de idei, tatal dvs trebuia supus de urgență la o operatie de splenectomie si apoi operatii pt introducerea materialului de osteosinteză la femur Dacă nu s-a procedat așa .... nu mai e coruptie ci incompetentă. Bolnavul după operatia de femur trebuie îngrijit ca să nu facă escare și pneumonie, ridicat în sezut, taăpotaj etc.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
@ Saridan = poate fi administrată ca probă, judec[torul decide dacă un mijloc de probă este relevant sau nu. Dacă procurorul forțează închiderea unui caz atunci se poate face plângere împotriva soluției procurorului și te adresezi instanței. După primul termen sau al doilea faci o cerere de strămutare întemeiată (într-un orăsel cu 50000 de locuitori se cunosc toți intre ei și poate chiar politistii cu autorul și cu procurorii pot fi neamuri directe sau prin alianță cumetrii etc ) și ceri la ICCJ strămutarea .
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
@ DlGoe = asta-i valabil doar la tamponări, accidente rutiere fără victime
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
puteti pune filmarea pe youtube, chiar si asa facuta cu telefonul. Indiferent ce spun unii care cred că se priep judecătorul este cel care decide dacă ia în considerare un mijloc de probă sau nu.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
Conform Deciziei nr. 52/2012 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal folosind supravegherea video ca principal mijloc se prevede la
Art. 14. -

(1) Durata de stocare a datelor obținute prin intermediul sistemului de supraveghere video trebuie să fie proporțională cu scopul pentru care se prelucrează datele, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

(2) La expirarea termenului stabilit de operator în condițiile alin. (1), înregistrările se distrug sau se șterg, după caz, în funcție de suportul pe care s-au stocat.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
din păcate există astfel de cazuri
Răspuns la discuția Expertiza tehnica accident
Aveți sau nu aveți filmarea ? Dacă a fost pe internet inseamnă că putea fi descărcată , pusă pe un suport optic și pusă la dispoziția instanței. Cine a pus filmarea pe internet ? Un ziar dacă da atunci s-ar putea sa o mai aibă în arhivă. S-a efectuat o expertiză a accidentului ? Ați mai cerut inca o expertiză dacă ați avut dubii ? Dacă v-au fost refuzate expertizele puteti face plângere la CEDO pt că vi s-a refuzat dreptul la un proces corect. Pot să vă mai spun că in multe cazuri victima rămâne în urma autoturismului după impact mai ales când soferul frânează după impact. Există un criteriu AIS si un criteriu HIC conform căruia victimele supraviețuiesc în proporție de 50% dacă AIS este mai mic sau egal cu 3 și HIC este mai mic de 1000 la viteze de impact de 50 km/h. - viteza de circulație in localități nu a fost aleasă la întâmplare 50 km/h in loc de 60 cât era odată. Chiar dacă victima moare după o săptămână datorită unei proaste ingrijiri in spital (care se intâmplă în 99% din cazuri când victimele mor de pneumonie) este considerată moarte violentă datorită traumatismelor suferite. Ați avut un avocat prost sau dezinteresat sau nu ați studiat cu atenție dosarul.
multumesc pt raspuns. Scuze, nu ma pricep in acest domeniu, cererea de inntabulare împreună cu declarația ca suntem de acord cu întabularea suprafeței de 8600 mp cui trebuie sa o adresez? Avem măsurători făcute la cadastruși plan cadastral schită, memoriu tehnic.
Nu. Expertul face doar niște constatări și își exrimă opinia cu privirie la întrebările care-i sunt adresate. Încadrarea juridică este de competența organelor judiciare.