avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate SidorencuVasile

Activitate SidorencuVasile

Cât de legală este decizia conducerii societăţii angajatoare de a reduce programul de lucru al angajatilor TESA la 4 ore pe zi, in conditiile in care contractul de munca este pe durata nedeterminată cu program de 8 ore pe zi?
In urma depunerii dosarului pentru pensionare am primit o decizie de respingere a cererii de inscriere la pensie limita de varsta, intrucat nu a fost valorificata toata perioada de grupa II inscrisa in cartea de munca(respectiv 12 ani,7 luni si 21 zile).Din aceasta mi-a fost respinsa perioada cuprinsa intre 01.02.1988- 01.06. 1991, in care am avut functia de sef compartiment CTC, pe motiv ca aceasta nu se regaseste nominalizata in HG nr.1223/1990. Din cate am citit in aceasta H.G. nu se face nici o nominalizare a functiilor pentru care se acorda grupa II ci se specifica ca nominalizarea se face de Consiliile de Administratie impreuna cu sindicatele din unitati.
Mentionez ca in cartea de munca este consemnata inclusiv perioada in care am fost sef comp. CTC cu incadrare in grupa II 100%. Cum pot rezolva problema valorificarii si acestei perioade cu incadrarea la grupa II de munca.