avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... valorificare grupa II de munca pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

valorificare grupa II de munca pentru pensionare

In urma depunerii dosarului pentru pensionare am primit o decizie de respingere a cererii de inscriere la pensie limita de varsta, intrucat nu a fost valorificata toata perioada de grupa II inscrisa in cartea de munca(respectiv 12 ani,7 luni si 21 zile).Din aceasta mi-a fost respinsa perioada cuprinsa intre 01.02.1988- 01.06. 1991, in care am avut functia de sef compartiment CTC, pe motiv ca aceasta nu se regaseste nominalizata in HG nr.1223/1990. Din cate am citit in aceasta H.G. nu se face nici o nominalizare a functiilor pentru care se acorda grupa II ci se specifica ca nominalizarea se face de Consiliile de Administratie impreuna cu sindicatele din unitati.
Mentionez ca in cartea de munca este consemnata inclusiv perioada in care am fost sef comp. CTC cu incadrare in grupa II 100%. Cum pot rezolva problema valorificarii si acestei perioade cu incadrarea la grupa II de munca.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:13, 7 Septembrie 2016
faceti contestatie administrativa la Comisia Centrala de Contestatii. Apoi va adresati Tribunalului din judetul in care domiciliati si solicitati valorificarea in integralitate a adeverintei si emiterea deciziei de pensionare, cu plata retroactiva a pensiei incepand cu prima zi a lunii urmatoare a datei la care ati depus cererea de pensionare
Solicitati firmei sa va elibere o copie dupa decizia interna, anuala de nominalizare a lucratorilor in grupe de munca pe locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile/ activitatile pentru care s-a primit avizul ITM ca fiin incadrate in grupe de munca.
Depuneti aceste documente la adresa de contestare a deciziei de pensionare. Aceste documente va pot fi utile si daca veti deschide actiune in instanta impotriva casei de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strungar Rotmioa Rotmioa Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca respinsa pe motiv ca functia de strungar nu se regaseste in temeiurile legale invocate in adeverinte eagle_free eagle_free Buna seara! Unchiului meu i-a fost respinsa cererea de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei, pe baza grupei a II-a de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Valorificare perioada lucrata in grupa a ii a vali-03 vali-03 Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti daca pentru valorificarea perioadei lucrata in grupa a II a, inscrisa in cartea de munca inainte de 2001, mai este nevoie de ... (vezi toată discuția)