avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate ancapopescu166

Activitate ancapopescu166

În primul rand va multumesc pentru raspuns.Acum să vă explic mai în detaliu.
Tatal decedatului impreuna cu sotia decedatului au fost la starea civila sa declare decesul. In urma declararii, tatal decedatului a intrat in posesia certificatului de deces fara nici o problema sau comentariu din partea sotiei decedatului. Tatal decedatului deasemenea a avut si certificatul de nastere sibuletinul (decedatului), certificatul de la doctor atunci cand a fost sa declare. Datorita faptului ca tatal decedatului a suportat toate cheltuielile de inmormantare a fost sa isi ridice ajutorul de inmormantare (cu toate actele de deces, chitante si tot ce se cere) insa fara sotia decedatului.
Acum, sa ma ierte Dumnezeu si toata lumea care citeste, insa dupa cum cred ca va-ti dat seama, sotia decedatului nu este tocmai o persoana in toate facultatile mintale. Acordul in privinta certificatului de deces si l-a dat doar pentru a putea merge la politie mai tarziu sa il reclame pe tatal decedatului ca acesta nu doreste sa ii dea certificatul, ceea ce a si facut, insa doar pentru certificat. (nu si pentru ajutorul de deces, înca). Ei erau casatoriti de 1 an si 6 luni in momentul in care sotul a decedat, copii nu aveau. Sotul in momentul decesului avea o pensie de handicap pe care a inceput sa o primeasca de doar 3 luni (suferea de cancer, 48 ani), iar sotia nu a lucrat o zi in viata ei. M-ar interesa daca ar putea beneficia de ceva ajutor de pe urma lui? Discutii pe cale amiabilă s-au incercat insa nu avem cu cine iar parintii decedatului nu isi pot duce bătrânețile liniștiți din cauza ei.
Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL decedatului (cu acordul sotiei decedatului) a fost să ridice certificatul de deces. L-a primit fără nici o problemă, a organizat el înmormântarea (soția decedatului nu a contribuit si nu a ajutat cu nimic) a platit toate cheltuielile (are chitanțe) și a ridicat ajutorul de deces. Menționez că in momentul de față certificatul de deces si toate actele aferente sunt la tatal decedatului.
Problemele:
1. sotia decedatului s-a prezentat la politie sa il reclame pe tatal decedatului pentru a obtine certificatul de deces.
2. sotia decedatului doreste ajutorul de inmormantare si este gata sa faca plangere la politie pentru a il obtine.
As dori să stiu cine are dreptate.
Multumesc anticipat, familia mea ar fi foarte recunoscatoare avand in vedere situatia in care ne-a pus o persoana de joasa speță.
Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL decedatului (cu acordul sotiei decedatului) a fost să ridice certificatul de deces. L-a primit fără nici o problemă, a organizat el înmormântarea (soția decedatului nu a contribuit si nu a ajutat cu nimic) a platit toate cheltuielile (are chitanțe) și a ridicat ajutorul de deces. Menționez că in momentul de față certificatul de deces si toate actele aferente sunt la tatal decedatului.
Problemele:
1. sotia decedatului s-a prezentat la politie sa il reclame pe tatal decedatului pentru a obtine certificatul de deces.
2. sotia decedatului doreste ajutorul de inmormantare si este gata sa faca plangere la politie pentru a il obtine.
Multumesc anticipat, familia mea ar fi foarte recunoscatoare avand in vedere situatia in care ne-a pus o persoana de joasa speță.
Problemele: