avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate JOK3ROS

Activitate JOK3ROS

Buna ziua!
Am mare nevoie de un răspuns competent în cazul în care exista o soluție de întrare în legalitate un următoarea speta:

În anul 2019 am achiziționat în Galati prin credit impotecar un apt la parter care avea o extindere in suprafata de 16 m2 fara autorizatie de construcție aflata partial pe spatiul comun si partial pe terenul primăriei. Extinderea a fost edificata în primavara anului 2001 conform declarațiilor notariale a 2 vecini și a certificatului de urbanism obținut la acea data dar expirat intre timp intrucat apt a fost vandut de cateva ori. Tot în anul 2019 am fost amendat de către Politia în construcții cu termen de întrare în legalitate (chiar dacă am adus dovezi ca aceasta extindere nu a fost ridicata de mine și a fost ridicata de proprietarul din 2021) , am platit amenda de 1.000 lei si nu am contestat PV de contraventie. Cu toate eforturile m-am regasit in fata imposibilității de închiriere a terenului pe care se afla edificat extinderea si deasemeni am un certificat de urbanism cu aviz negativ intruat la acest moment extinderile de la parterul blocului nu mai sunt permise.
Mentionez ca s-a întocmit ridicare topo în anul 2020 și se plătește impozit pe terenul pe care este ridicata extinderea inca din anul 2014.

La acest moment sunt acționat în instanta de către Politia în construcții pt ca nu am respectat termenul de întrare în legalitate si in acelasi timp Primaria refuza sa închirieze terenul. Varianta intabularii la OCPI fara autorizatie pt construcții înainte de 01.08.2021 nu este posibila la acest moment întrucât nu am drept de folosință asupra terenului de sub construcție.

Personal plătesc din 2019 impozit pe terenul de sub construcție și pe construcție pe baza unor declarații date la Direcția Taxe și Impozite insa sunt intr-un impas legislativ si in acelasi timp actionat in instanta pt lipsa autorizatiei de constructie.

Va multumesc anticipat pentru orice informatie utila!
Cum se poate face intrarea in legalitate a unei extinderi (la un balcon) edificata in anul 2001 dar situata pe terenul primariei fara a exista un contract de inchiriere pentru terenul de sub constructie? Mentionez ca sunt actualul proprietar al imobilului iar extinderea a fost facuta de un proprietar anterior in anul 2001. Multumesc!
Buna ziua. Am o diploma de inginer si o vechime de 13 ani in sistem bancar (nu am profesat ca inginer pana acum). Am de asemenea si o diploma de absolvire a unui master de management financiar bancar obtinuta in timpul activitatii in sistemul bancar. DE curand sunt functionar public iar Intrebarea este daca vechimea din sistemul bancar incepand cu momentul obsolvirii masterului (Management financiar bancar) poate fi considerata vechime in specialitate necesare exercitarii functiei publice.