Legal nu prea am ce apara,pentru ca masina a fost parcata ilegat timp de (5)+2 minute(autoritatile iti ofera o perioada de gratie de 5 minute in care poti achita parcarea,chiar daca te au amendat(In perioada respectiva pur si simplu nu am gasit un bancomat,si nici parcometrul nu accepta plata cu cardul-tocmai ce intrasem in budapesta).
In schimb,vreau sa inteleg cum au ajuns la valoarea de 450 ,si unde au de gand sa se opreasca.
Pe ce lege functioneaza?M ar interesa o lege UE,tinand cont ca situatia respectiva s a intamplat in Ungaria,eu sunt roman,masina e inmatriculata in Polonia,iar eu locuiesc in Polonia.
Daca nu platesc si ma vor actiona in judecata,risc sa platesc si cheltuilei de judecata plus cine stie ce despagubiri?Mi se pare incredibil ca in UE recuperatorilor sa le fie permisa o umflare de 15 000 % a prejudiciului de 3 lei.
Recent am primit o amenda pentur parcare neregulamenetara in Budapesta.(pe scurt,cautam un bancomat,sa fac rost de bani pt a plati parcarea,intre timp m au taxat..pt o intarziere de 2 minute).
Am prmit amenda acasa,pt un bilet de 3 ron/h(achitat cu intarziere) in jur de 50-60 de lei.Am uitat(s au am vrut sa uit de ea:)) ) ,si intre timp primesc un plic de la o firma de recuparere creante din germania,ca trebuie sa platesc 450 lei.Pe ce lege functioneaza acesti recuperatori (lege eu)? de la 3 lei ajungi la 450? Ce ma sfatuiti sa fac? acum as vrea sa paltesc amenada initiala,nu pe cea marita ,totusi de la un bilet de 3 lei sa ajungi la 450
am avut o problema recent .
Am gasit masina lovita in parcare...si un biletel pe parbriz de la un martor al incidentului.Era vorba despre o masina de firma..I am contactat,au refuzat sa mi dea rca ul,spunand ca nu au lovit ei masina.Am continuat cazul la politie.Mi au dat dreptate,l au trimis in judecata,unde ulteorior l au amendat.In toata aceasta perioada,am stat cu masina lovita.Totul a durat un an.Dupa decizia judecatoerasca,mi au dat rca ul,acum urmeaza sa mi fac masina.
Mi se pare o nedreptate.sa stau cu masina lovita un an,si ei sa plateasca oamenda destul de mica,pt fuga de lalocul incidentului.Cum ii pot "arde"putin la buzunar? E vorba mai mult d eorgoliu,fiind foarte deranjat,de momentul cand am fost face to face,si m au numit mincinos.