avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... parcare neregulamentara neplatita Budapesta-recuperare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

parcare neregulamentara neplatita Budapesta-recuperare creante

Recent am primit o amenda pentur parcare neregulamenetara in Budapesta.(pe scurt,cautam un bancomat,sa fac rost de bani pt a plati parcarea,intre timp m au taxat..pt o intarziere de 2 minute).
Am prmit amenda acasa,pt un bilet de 3 ron/h(achitat cu intarziere) in jur de 50-60 de lei.Am uitat(s au am vrut sa uit de ea:)) ) ,si intre timp primesc un plic de la o firma de recuparere creante din germania,ca trebuie sa platesc 450 lei.Pe ce lege functioneaza acesti recuperatori (lege eu)? de la 3 lei ajungi la 450? Ce ma sfatuiti sa fac? acum as vrea sa paltesc amenada initiala,nu pe cea marita ,totusi de la un bilet de 3 lei sa ajungi la 450
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
andyroo, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:08, 8 Septembrie 2018
Nu platiti. Asteptati sa va actioneze in instanta si va aparati atunci.
Legal nu prea am ce apara,pentru ca masina a fost parcata ilegat timp de (5)+2 minute(autoritatile iti ofera o perioada de gratie de 5 minute in care poti achita parcarea,chiar daca te au amendat(In perioada respectiva pur si simplu nu am gasit un bancomat,si nici parcometrul nu accepta plata cu cardul-tocmai ce intrasem in budapesta).
In schimb,vreau sa inteleg cum au ajuns la valoarea de 450 ,si unde au de gand sa se opreasca.
Pe ce lege functioneaza?M ar interesa o lege UE,tinand cont ca situatia respectiva s a intamplat in Ungaria,eu sunt roman,masina e inmatriculata in Polonia,iar eu locuiesc in Polonia.
Daca nu platesc si ma vor actiona in judecata,risc sa platesc si cheltuilei de judecata plus cine stie ce despagubiri?Mi se pare incredibil ca in UE recuperatorilor sa le fie permisa o umflare de 15 000 % a prejudiciului de 3 lei.
Asta puteti apara. E oeky sa achitati o amenda. Dar este disproportionala comparativ cu gravitatea faptei.
Vedeti sa nu faceti inchisoare daca mai mergeti in Ungaria.
E posibil sa se transforme in inchisoare daca nu o achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare budapesta Corynna1988 Corynna1988 Bună ziua, am o problema. Am parcat in Budapesta am cumpărat un tichet de parcare de 3 ore iar când cele 3 ore au expirat m-a dus sa mai cumpăr unul. Am ... (vezi toată discuția)
Unde achit o amenda primita in ungaria Imparatul Imparatul Am luat o amenda din Ungaria, am primit acasa procesul verbal in limba maghiara. Unde o platesc? Daca nu o platesc ce se poate intampla, ce pot pati? (vezi toată discuția)
Amenda in austria caesar03 caesar03 Am luat o amenda pentru parcare in Viena .Ce se intampla daca nu o platesc? In cat timp se prescrie? (vezi toată discuția)