avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda in Austria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda in Austria

Am luat o amenda pentru parcare in Viena .Ce se intampla daca nu o platesc? In cat timp se prescrie?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 21:53, 7 Septembrie 2012
si eu am avut ieri o problema, dar un pic mai complexa... precizez ca sunt in Italia

in fine, si la urma urmei am luat 2 amenzi, de cate 40 de euro fiecare, si politistul, mi-a spus, ca una dintre amenzi trebuie sa o platesc in maxim 3 zile, altfel, am de platit 390 de euro nu 40.
Deci in oricum, amenzile in strainatate nu cred ca raman in "sertar"

Va recomand sa o platiti. De la inceputul anului acesta exista un sistem european de urmarire a amenzilor rutiere si puteti avea surprize neplacute.
Vreau doar sa va povestesc un caz. Un cunoscut, om de afaceri care circula frecvent prin Europa, a acumulat in perioada 2004-2006 cateva amenzi bunicele (2-3 radare in Ungaria, cateva radare+parcari ilegale in Austria si inca vreo 2 in Italia). Imediat dupa intrarea Romaniei in UE a inceput sa primeasca amenda dupa amenda acasa, pana a achitat tot. Stati linistit, nici un stat comunitar nu sta cu mainile in san. Cel mai bine achitati amenzile. Ca va vor prinde din urma, cu penalitati si cheltuieli de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda austria andreeeeea123 andreeeeea123 Buna ziua! Am fost plecata, acum o luna, in concediu in Austria cu masina mamei. Astazi a primit acasa o foaie de la politia din Viena, prin care este rugata ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie primite in ue se prescriu? daca da, in cat timp? mrl80 mrl80 sunt sofer pe tir si am luat o amenda in ungaria de cateva mii de euro pentru nerespectarea timpului de conducere.Mi-a venit somatie acasa prin care ma ... (vezi toată discuția)
Amenda radar ungaria mgordan mgordan Buna, Zilele trecute am primit o amenda de radar in Ungaria (81 km/h in localitate). Amenda este de 45 000 de forinti (aprox. 150 de euro). Momentan nu dispun ... (vezi toată discuția)