avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzile de circulatie primite in UE se prescriu? Daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzile de circulatie primite in UE se prescriu? Daca da, in cat timp?

sunt sofer pe tir si am luat o amenda in ungaria de cateva mii de euro pentru nerespectarea timpului de conducere.Mi-a venit somatie acasa prin care ma instinteaza de suma care o am de plata de cateva ori. Se prescriu acest tip de amenzi? Daca da in cat timp? Mentionez ca nu am nimic pe numele meu. Imi pot face ceva daca ma prind in trafic? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters207277 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2011
Nu cred ca vei ajunge la prescrierea amenzii ! Poate daca renunti la soferie ! Nu te juca cu ungurii, sunt foarte porniti impotriva romanilor si si-au inasprit de curand (cam o luna-doua) legislatia rutiera. Sunt din vestul tarii si stiu ce spun, crede-ma !
Daca te prind in trafic au dreptul sa-ti confiste autovehiculul si nu vei scapa usor, poti sa uiti de Romania si de ,,metodele'' de a fenta de aici !
Te-a prins ca ai condus fara pauza ?
Succes !
Daca au acord cu Romania, se poate face urmarirea si aplicarea pedepsei si in Ro.
Daca nu, atunci veti ramane sub urmarire in Ungaria. Cum va prind va pot aplica ei direct prevederile legilor din Ungaria. Si ajungeti sa urlati si la luna, aplicarea pedepselor in UE este foarte ferma (cu exceptia poate a Greciei Bulgariei, deh vecinii nostri balcanici)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
kappauser, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Dar au dreptul sa confiste autoturismul propietatea firmei de transport la care lucrez? Mentionez ca mi-am schimbat locul de munca la o alta firma.
@mrl80

Incearca-ti norocul ! Zici ca esti sofer pe extern....unde ai mai vazut bulibaseala asta si tigania asta din Romania ?! Crezi ungurul, austriacul, neamtul sau francezul sta sa se uite la tine cum dai din maini si te certi ?! In secunda a doua esti cu catusele pe maini !
Te duce in fata judecatorului, ce faci ? Crezi ca avocatul din oficiu te va scoate basma curata ?!
Repet, incearca-ti norocul, dar nu de doua ori !
ma poate retine pentru 2 ore de condus peste program? doar nu este penal?sau este? totusi va rog daca puteti sa-mi raspundeti la intrebarea referitoare la masina firmei. O poate confisca? chiar nu as vrea sa creez probleme unde lucrez acum.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Unde achit o amenda primita in ungaria Imparatul Imparatul Am luat o amenda din Ungaria, am primit acasa procesul verbal in limba maghiara. Unde o platesc? Daca nu o platesc ce se poate intampla, ce pot pati? (vezi toată discuția)
Pot sa obtin permisul in strainatate? artur8411 artur8411 Buna ziua Am si eu o problema mi-sa retinut permisul de conducere in vederea anulari acum aproape de 1ani jumate am facut o prostie si da suport consecintele ... (vezi toată discuția)
Amenda radar ungaria mgordan mgordan Buna, Zilele trecute am primit o amenda de radar in Ungaria (81 km/h in localitate). Amenda este de 45 000 de forinti (aprox. 150 de euro). Momentan nu dispun ... (vezi toată discuția)