avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzile de circulatie primite in UE se prescriu? Daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzile de circulatie primite in UE se prescriu? Daca da, in cat timp?

sunt sofer pe tir si am luat o amenda in ungaria de cateva mii de euro pentru nerespectarea timpului de conducere.Mi-a venit somatie acasa prin care ma instinteaza de suma care o am de plata de cateva ori. Se prescriu acest tip de amenzi? Daca da in cat timp? Mentionez ca nu am nimic pe numele meu. Imi pot face ceva daca ma prind in trafic? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters207277 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2011
Poliţia din Ungaria îţi poate reţine maşina dacă nu plăteşti amenda

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în străinătate că, începând cu 1 iulie, pe drumurile publice din Republica Ungară, se vor aplica noi norme legale.
Potrivit unui comunicat al MAE, noile dispoziţii legale privesc cuantumul amenzilor pentru nepurtarea centurii de siguranţă, depăşirea vitezei legale şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Amenzile pot fi aplicate pe loc, valoarea acestora fiind cuprinsă între 10.000 şi 300.000 HUF (155 - 4.655 lei).

MAE atrage atenţia asupra faptului că autovehiculul poate fi reţinut fără altă hotărâre scrisă până la momentul efectuării plăţii amenzii aplicate.
Omule, incearca sa gadesti drept si corect, nu mai gandi ,,romaneste'' !
,,Pentru doua ore...?!'' Nu, nu pt. doua ore, pt ca ai incalcat legea !Punct.

Ei, mai ramai sofer pe extern ?! De fapt cat ai de platit ?! Poti plati la orice oficiu postal din orice sat din Ungaria !
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ContSters207277, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde achit o amenda primita in ungaria Imparatul Imparatul Am luat o amenda din Ungaria, am primit acasa procesul verbal in limba maghiara. Unde o platesc? Daca nu o platesc ce se poate intampla, ce pot pati? (vezi toată discuția)
Pot sa obtin permisul in strainatate? artur8411 artur8411 Buna ziua Am si eu o problema mi-sa retinut permisul de conducere in vederea anulari acum aproape de 1ani jumate am facut o prostie si da suport consecintele ... (vezi toată discuția)
Amenda radar ungaria mgordan mgordan Buna, Zilele trecute am primit o amenda de radar in Ungaria (81 km/h in localitate). Amenda este de 45 000 de forinti (aprox. 150 de euro). Momentan nu dispun ... (vezi toată discuția)