avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa obtin permisul in strainatate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa obtin permisul in strainatate?

Buna ziua
Am si eu o problema mi-sa retinut permisul de conducere in vederea anulari acum aproape de 1ani jumate am facut o prostie si da suport consecintele fiind inca nu sa solutianat cazul (dosar penal in curs) si nam primit inapoi permisul pe timpul solutionara, mar interesa daca as putea sa ma adresez autoritatiilor straine adica in ungaria so fac un permis de conducere la ei daca sar putea face acest lucru sau trebuie so astept sa se termine procesul. Bine is dispus si de aia ca pana la solutionare sa nu conduc in romania. multumesc pt aiutor
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 16:26, 5 Octombrie 2010
Pentru a putea face scoala de soferi in alta tara trebuie sa aveti rezidenta si chiar daca printr-o ,,minune" va luati permisul in alta tara nu o sa puteti conduce legal in Romania cu acel permis.
Art.116. Codul Rutier - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
De vazut si acest articol: [ link extern ]
L.C.
Cereti eliberarea unei dovezi cu drept de circulatie, cu o durata de 30 de zile, aceasta poate fi prelungita.A detine doua permise de conducere constituie contraventie.
am uitat sa mentionez ca am casa si actele legale cu care locuiesc in ungaria si in mod legal am gandit sa dau examenul in ungaria cum scrie carttea
Avand in vedere ca sunteti rezident in Ungaria, TREBUIE sa faceti scoala si sa luati permisul de conducere in Ungaria. Cel putin asa spune o directiva europeana. Mergeti la o scoala de soferi ungureasca si va documentati.

Cand dati pentru permis in Romania va pun sa declarati ca nu sunteti rezident in strainatate. Daca declarati fals, va puteti trezi cu alte probleme, in plus probabil si ungurii nu accepta ca noii rezidenti din ungaria sa continuie sa-si ia permise din Romania.

Iata ce se intampla la Bacau mai demult, cei care cereau permise fiind rezidenti in Italia:
[ link extern ]

Daca obtineti permisul unguresc si cel romanesc vi se restituie, in nici un caz sa nu circulati cu amandoua in portofel. Mergeti si-l predati pe cel romanesc la politie sau daca expira nu-l mai refaceti. Circulati numai cu permisul unguresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)
Liberat conditionat - cand pot face scoala de soferi? marck_3 marck_3 daca am o condamnare definitiva ptr art 86 pot sa fac scoala de soferi ,am executat pedeapsa si sint eliberat conditionat si vreu sa ma inscriu la scoala de ... (vezi toată discuția)