avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Liberat conditionat - cand pot face scoala de soferi?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Liberat conditionat - cand pot face scoala de soferi?

daca am o condamnare definitiva ptr art 86 pot sa fac scoala de soferi ,am executat pedeapsa si sint eliberat conditionat si vreu sa ma inscriu la scoala de soferi
OUG 195/2002(A)
ART. 24
(6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau pentru o infractiune de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, produsa ca urmare a incalcarii unei reguli de circulatie, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin. (1).

ART. 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
In termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii in acest caz, intrucat s-a dispus o pedeapsa privativa de libertatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)
Dacă am o amenda și este trecută pe cazier mai pot intra la ... MariXD2002 MariXD2002 Dacă am o amenda și este trecută pe cazier mai pot intra la școala de șoferi ? (vezi toată discuția)