avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate luciia

Activitate luciia

raluk0207 a scris:

Actul de proprietate original, documentația cadastrala, certificat de atestare fiscala, de la Primarie (care atesta plata taxelor și impozitului), adeverințe de la Asociația de proprietari și de la furnizorii de utilități (curent, gaze, apa, gunoi), din care sa rezulte ca nu aveți datorii, certificat de performanță energetica, poliță asigurare PAD, acte de identitate și acte care sa ateste starea civila, după caz (certificatul de căsătorie, hotărâre de divorț, certificat de deces sot/soție)

Mulțumesc mult!
Va rog sa îmi spuneți și mie ce acte sunt necesare pentru vânzarea unui apartament? Mulțumesc!
Ce acte îmi trebuie pentru a dezbate o succesiune? Bunurile sunt constituite dintr-un imobil și terenul pe care e construit acesta(locuința), dar și un teren extravilan. Ambii părinți sunt decedați: tatăl a decedat în 2001, iar mama a decedat in iulie 2024. Eu mai am un frate. Vă mulțumesc anticipat!

Da. Actul s-a încheiat.
"Motivul" fiica a renunțat la apartament , în favoarea altei moșteniri.
O mătușă de a mea mi-a dat spre vânzare-cumparare apartamentul ei cu uzu- fruct. mătușa are o fiică dar nu vrea sa-i dea ei apartamentul. Intrebarea mea este daca fiica ei poate sa atace actul după moartea mamei ei (matusii)
Răspuns la discuția Obtinere titlul de proprietate
trandafir2 a scris:

Buna ziua, pentru cererile nedepuse in termen cu privire la revendicarea terenul agricol nu se mai poate face nimic, in sensul ca legea are dispozitii imperative cu privire la depunerea cererii de reconstituire a dreptului de proprietate.

Daca fratele decedat (si trecut pe titlu) are descendenti, atunci dvs. (surorile decedatului) sunteti inlaturate de la mostenirea acestuia.

Dvs. puteti doar sa dezbateti mostenirea dupa ascendentii dvs. si sa primiti partea care vi se cuvine din patrimoniul lor.

Daca exista litigiu intre mostenitori, acesta se va solutiona potrivit dreptului comun, in instanta civila.

revin cu o intrebare... La notar se poate face succesiunea daca suntem de acord cu impartirea pamantului in mod egal??

da...asa e... terenul a fost confiscat de regimul comunist
multumesc pt completare!

[edit : sters mesaj anterior citat]

multumesc!

nu s-a facut nicio succesiune, exista doar titlul de proprietate cu cei doi frati.