avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte îmi trebuie pentru a dezbate o succesiune? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte îmi trebuie pentru a dezbate o succesiune? Bunurile ...

Ce acte îmi trebuie pentru a dezbate o succesiune? Bunurile sunt constituite dintr-un imobil și terenul pe care e construit acesta(locuința), dar și un teren extravilan. Ambii părinți sunt decedați: tatăl a decedat în 2001, iar mama a decedat in iulie 2024. Eu mai am un frate. Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
luciia, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:04, 2 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele de proprietate.
Mergeți la notar dacă nu sunt probleme.

București 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anexa 24 de la primăria ultimului domiciliu al părinților (sesizare de deschidere a procedurii succesorale notariale). Certificatele de deces ale părinților, în original. Certificate de naștere (și de căsătorie al dvs, dacă este cazul) pentru succesor (dvs și fratele). Actele de proprietate în original, pentru bunurile care constituie masa succesorală. Certificat fiscal de la primărie, cu situația plății impozitelor la bugetul local pentru părinții dvs. Doi martori.

Kyandra a scris:

Anexa 24 de la primăria ultimului domiciliu al părinților (sesizare de deschidere a procedurii succesorale notariale). Certificatele de deces ale părinților, în original. Certificate de naștere (și de căsătorie al dvs, dacă este cazul) pentru succesor (dvs și fratele). Actele de proprietate în original, pentru bunurile care constituie masa succesorală. Certificat fiscal de la primărie, cu situația plății impozitelor la bugetul local pentru părinții dvs. Doi martori.

Am depus actele, cât timp durează, cu aproximație?

Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2024
luciia, utilizator
Depinde de programările de la biroul notarial respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Este masa succesorala afectata in cazul meu? ContSters85334 ContSters85334 Suntem 6 frati, parintii sunt decedati, vrem sa facem partaj succesoral in situatia urmatoare: 1.O sora care a locuit permanent la casa parinteasca a primit ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigifurtuna gigifurtuna In urma decesului ambilor parinti (unul a decedat in anul 2009 iar celalalt in 2013) a ramas ca mostenire o casa si curtea aferenta si o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)