avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate diana_1111

Activitate diana_1111

Daca ai lucrat 12 luni, apoi ai demisionat si urmatoarele 12 luni nu ai lucrat, iar la sfarsitul perioadei de 24 luni nasti, vei primi indemnizatia de crestere copil ?
In legislatie scrie ca este media veniturilor nete aferente ultimelor 12 luni din cele 24 de luni.
In cazul in care ai lucrat doar in primele 12 luni (din 24 de luni), cum se calculeaza ?
Multumesc
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
nete desigur... :) ca doar suntem cu totii sclavi la statul roman ce a avut grija sa ne impoziteze ca atare din dec 2017
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil


luminita29 a scris:

indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului.


Mulțumesc pentru răspuns Luminita.
In concluzie daca ai fost angajata in ultimele 12 luni din cele 24 vei primi procentul complet de 85% din media veniturilor lunare, corect ?
Buna ziua,
In cazul in care am lucrat fix 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare nasterii, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil si care va fi valoare ei ? Va fi 85 % din ultimul salariu avut ? Sau se face media pe 24 de luni si, tinand cont ca in 12 luni nu s-a lucrat, va fi calculata ca 85% din venitul mediu pe 24 luni ? Acest venit mediu este media celor 24 de luni, adica aproximativ 50% din salariu, tinand cont ca in 12 luni nu s-a lucrat ?
De exemplu sa spunem ca salariu net a fost de : 3500 ron. Perioada de angajare a fost de 12 luni. Indemnizatia de crestere copil va fi 2975 (85% din salariu) sau va fi de doar 1487 ron (85% din venitul mediu pe 24 de luni anterioare nasterii) ?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția BONURI DE MASA
Ideea este ca tichetele de masa sunt cerute pt numarul total de angajati. Deci unii nu-si primesc tichetele de drept !
Cum adica angajatorul da tichete la cine vrea ?!
Si cu restul ce face ?
Le consuma pentru protocol si asta sa inteleg ca este legal ?! :))
Ma indoiesc...
Discuție BONURI DE MASA
Buna ziua,

As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa ofere bonuri de masa unor angajati iar altora nu. Si asta in conditiile in care toti angajatii au norma intreaga de munca, de minim 8 ore. Iar el unora nu le da bonuri iar altora le da cate 30-40 bonuri/luna ?
Odata ce sunt oferite bonuri de masa in compania respectiva nu este obligatoriu sa fie oferite tuturor angajatilor cu norma intreaga de munca/zilele lucrate in luna respectiva ?

Multumesc