avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Activitate nzt98

Activitate nzt98

Buna ziua. As avea o problema urgenta, sunt stresat si deloc expert in situatia respectiva.
Casa mea a fost pusa la vanzare cu ajutorul unei agentii imobiliare si dupa scurta vreme am fost contactat de catre un posibil cumparator.
Pe scurt, omul a vrut sa cumpere casa prin PRIMA CASA si s-a decurs cu procedurile respective.
Cumparatorul a fost anuntat ca toate actele necesare de depus la banca nu sunt inca finalizate deci necesita timp pentru a putea proceda si sa decis impreuna ca un act de mana ( o promisiune mai exact ) facut la notar ar fi cea mai buna alegere.
Promisiunea insemnand ca:
Cumparatorul va astepta si promite ca va cumpara casa in termenul respectiv scris pe act.
Vanzatorul o sa ii furnizeze actele necesare ( cele ce trebuie depuse la banca pentru aprobare cu prima casa.. ) in termenul respectiv.
In caz ca: Vanzatorul nu reuseste sa furnizeze actele in termenul depus in act atunci fa despagubi cumparatorul cu suma primita de la dansul ( avans ) dar x2. ( exemplu, eu ca cumparator primesc 500 de euro si in caz ca va fi vina mea va trebuii sa dau 1000 inapoi ca sa il despagubesc )
In caz ca:
Cumparatorul se va razgandii si nu va mai cumpara casa, atunci o sa piarda avansul depus.
Ok, deci.. cu 2 zile inainte ca termenul sa expire s-a facut o noua promisiune cu alt termen, cu aceleasi conditii ( s-a extins termenul sa zicem asa pentru ca asa ne-am inteles )
S-a facut totul la notar, semnaturi ( de data asta nu a fost depus nici un avans si avans-ul precedent a ramas la momentul actual la vanzator )
Ziua urmatoare, dupa a doua "promisiune", cumparatorul a sunat renuntand la faptul ca va cumpara casa si ca vrea absolut toti bani inapoi.
Chiar nu stiu cum sa procedez, pentru ca, notarul respectiv mi-a spus sa ii dau inapoi banii chiar daca pe promisiune scrie ca: daca e din cauza cumparatorului, dansul va pierde banii... si in momentul actual e din cauza lui.. NU A MEA!!!
Mi-a recomandat sa ii dau banii inapoi pentru ca daca o sa fiu purtat prin tribunale si nu e nici o siguranta ca o sa castig in istanta, problema cea mai mare va fi faptul ca, pe CF o sa apara ca process pe casa.. ( nu stiu bine sa ma explic, imi cer scuze ) si o sa ma impiedice in caz de vanzare ulterioara a casii..
Va rog frumos daca doriti sa ma ajuti ar fi extraordinar din partea voastra.. Multumesc..

Nu inteleg ce legătură are cu discuția mea dar multumesc pentru raspuns. As dorii ceva sigur si corect. Avionul nu este un must, ceea ce vreau sa stiu e dacă pot sa ma deplasez din Italia in Franța fiind cetățean roman plecat in strainatate.
Si daca va intrebati daca dețin pasaport/buletin romanesc atunci raspunsul este DA, printre care am menționat ca dețin si un buletin Italian.
Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea.
Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. Dețin buletin si pasaport romanesc valid si carta d'identitá (un fel de buletin italian).
Doresc sa calătoresc către Franța neînsoțit de un parinte/adult adică singur cu avionul.
Parinți mei sunt desparțiți si eu sunt incredințat mamei mele cu care locuiesc in Italia.
Ştiu ca la ieşire din Romania e nevoie de un parinte sau un insoțitor cu procură ecc, stiu si ca la intoarcere in Romania nu e nevoie de nimica pentru ca m-am mai intors singur.
Deci vreau sa ştiu daca pot sa merg in Franța pornind din Italia.
Mulțumesc frumos, sper sa ma ajutati...