avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ajutor!!! Minor (17 ani), cetățean roman locuieşte ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ajutor!!! Minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in Italia si vrea sa calatorească in UE

Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea.
Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. Dețin buletin si pasaport romanesc valid si carta d'identitá (un fel de buletin italian).
Doresc sa calătoresc către Franța neînsoțit de un parinte/adult adică singur cu avionul.
Parinți mei sunt desparțiți si eu sunt incredințat mamei mele cu care locuiesc in Italia.
Ştiu ca la ieşire din Romania e nevoie de un parinte sau un insoțitor cu procură ecc, stiu si ca la intoarcere in Romania nu e nevoie de nimica pentru ca m-am mai intors singur.
Deci vreau sa ştiu daca pot sa merg in Franța pornind din Italia.
Mulțumesc frumos, sper sa ma ajutati...
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 08:37, 13 Septembrie 2016
Va trebuie carte de identitate emisa de un stat in care sunteti cetatean sau pasaport. Nu cunosc legislatiile italiana si franceza, deci nu ma pot pronunta cu privire la asta.
Dat fiind faptul ca vreti sa calatoriti cu avionul sunt de parere ca aveti nevoie de procura din partea mamei. Va trebui sa dati un telefon la aeroport sa va interesati cu privire la conditiile de calatorie. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Plus ca sunt multi escroci/pedofili care vor sa profite de naivitatea altora. Deci nu mergeti caine surd la vanatoare. Fata frumoasa cu care ati vorbit pe internet poate fi in realitate un barbat de 50 de ani.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Nu inteleg ce legătură are cu discuția mea dar multumesc pentru raspuns. As dorii ceva sigur si corect. Avionul nu este un must, ceea ce vreau sa stiu e dacă pot sa ma deplasez din Italia in Franța fiind cetățean roman plecat in strainatate.
Si daca va intrebati daca dețin pasaport/buletin romanesc atunci raspunsul este DA, printre care am menționat ca dețin si un buletin Italian.
Daca ati fi plecat din Romania nu ati fi putut parasi tara fara acordul mamei. Sunt de parere ca si in Italia e la fel, dar va trebui sa intrebati autoritatile italiene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu documente vladgrosu00 vladgrosu00 Sunt un cetațean roman de 17 ani care locuieste in italia de 16 ani Detin buletin si pasaport romanesc valid, si buletin italian. Doresc sa calatoresc ... (vezi toată discuția)
Ajutor 17 ani in italia vladgrosu00 vladgrosu00 Sunt un cetațean roman de 17 ani care locuieste in italia de 16 ani Detin buletin si pasaport romanesc valid, si buletin italian. Doresc sa calatoresc catre ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor - vacanta in strainatate stefan marius stefan marius Buna ziua ! Am citit cu atenție postările făcute pe tema procurilor necesare călătoriei în străinătate. Am si eu un caz asemănător... Mama mea ... (vezi toată discuția)